Eveniment

Mai multe cazuri de păduchi, depistate la Școala “Mihai Viteazul” din Alexandria

La solicitarea și informarea inspectorului școlar general Valeria Gherghe, DSP Teleorman s-a autoseziat cu privire la faptul că mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria au fost contaminați cu păduchi.

Potrivit Emiliei Boldeanu, medic în cadrul DSP Teleorman, la școală, joi, 23 martie, s-a făcut un control inopinat, fiind depistați 11 copii, doi la clasele primare și nouă la cele gimnaziale cu păduchi.

Medicul Emilia Boldeanu le-a vorbit celor mici, despre faptul că a avea păduchi nu este o rușine și că pentru a scăpa de această afecțiune mai întâi trebuie conștientizată boala, acceptată și tratată corespunzător. În plus, copiii nu trebuie să stigmatizeze pe nimeni care are păduchi deoarece păduchii nu țin cont de faptul că un copil este din rural sau urban, curat sau murdar sau de altă etnie. Oricine poate avea păduchi. Un mesaj pe care medicul l-a transmis părinților este acela de a înțelege că păduchii nu sunt o rușine și că, dacă acceptă faptul că al lor copil are păduchi, se implică, spun cadrelor didactice și iau măsurile corespunzătoare, respectiv aplicarea unui șampon special împotriva păduchilor și repetarea tratamentului la 7 zile, precum și dezinfectarea hainelor, lenjeriei intime și de pat, răspândirea acestora este limitată sau chiar întreruptă.

La nivelul școlii, pe de altă parte, s-a făcut instructajul personalului care se ocupă cu curățenia asupra modului în care se face dezinfecția în mod corect, s-a recomandat triajul epidemiologic zilnic, timp de o săptămână și s-a făcut o informare asupra modului de cum să se facă un tratament corect împotriva păduchilor. (C.P.)

4 Comments

  1. La SALINII asijderea, paduchelnita in floare!!!!

  2. Liceul Agricol colcăie de păduchi și raie. S-Au făcut controale și doar în 3 licee nu au fost găsiți paduchi: PEDAGOGIC, Rulmentul și Cuza.

  3. Cristici Valeria

    Astăzi, 24.03.2017, 5 elevi din cei 11 au adus aviz de la cabinetul medical școlar că sunt fără paraziți, apți pentru a frecventa colectivitatea.

  4. Ce romantic!Cu ocazia asta le sugerez si eu medicilor de pe întreg cuprinsul judetului sa îi facă un control Florinei Vasilescu si prietenei sale Panait Fiscu Andreea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.