Social

Mai multe cartiere din toate municipiile şi oraşele din Teleorman riscă să fie îngropate în gunoaie

Monica DUMITRESCU

Operatorul care asigură serviciile de salubritate în Teleorman, SC Polaris M. Holding SRL, a luat decizia ca începând de luni, 20 martie 2017, să nu mai colecteze gunoiul din mai multe cartiere ale municipiilor Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele şi oraşelor Videle şi Zimnicea, ca urmare a neachitării facturilor de către populaţia din aceste zone, întârzierile la plată depăşind cel puţin 45 de zile. Decizia vine după mai multe avertizări pe care operatorul le-a înaintat către primăriile localităţilor vizate.

În municipiul Alexandria sunt vizate asociaţiile de locatari Peco 1 şi Peco 2, condominiul nr. 37, unul dintre cele mai mari din municipiul reşedinţă de judeţ, situat tot în zona Peco, şi platformele 590 şi 500, situate, de asemenea, în zona Peco. Practic, toată zona Peco din municipiul Alexandria va fi afectată de această decizie, care dacă va fi pusă în aplicare va îngropa cartierul în gunoi.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii în zona vizată populaţia este foarte săracă, veniturile cetăţenilor, care locuiesc în acea zonă, fiind foarte mici raportat la sumele pe care aceştia le au de plătit pentru serviciul de salubritate. Sumele pe care asociaţiile respective le au de plătit sunt de ordinul miliardelor de lei vechi, iar probabilitatea colectării acestor bani este mică. Astfel, problema devine extrem de delicată, iar soluţia pentru rezolvarea ei nu a fost încă găsită.

În municipiul Roşiorii de Vede, afectate de decizia SC Polaris sunt asociaţia Aleea CFR, platforma din str. Aleea CFR şi asociaţia nr. 1 Izbiceanu, platforma din str. Izbiceanu, iar la Turnu Măgurele asociaţia nr. 1 ANL, asociaţia nr. 23 platforma ANL şi platforma H5 cartierul Taberei.

La Videle colectarea deşeurilor va fi sistată începând de luni pentru platforma Piaţă 2, iar la Zimnicea pentru platforma aferentă blocurilor 3, 5, 6 şi platforma aferentă blocurilor 4E, 4C şi 4D.

Reprezentanţii S.C. Polaris M. Holding S.R.L. menţionează că societatea este interesată să nu sisteze acest serviciu şi să aibă continuitate, dar aceasta nu înainte de a se achita restanţele existente.

3 Comments

  1. De romii care scot din tomberon sacii menajeri plini cu gunoi si I rastoarna pe jos cum ramine?

  2. john branch

    Si de ce sunt obligati teleormanenii sa plateasca gunoiul dublu fata de cei de la bucuresti??? Cine i-a adus pe astia aici??? Nu le convine sa plece

  3. PECO, ne platim si noi datoriile?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.