Politic

Mai mult de jumătate dintre consilierii judeţeni din vechea legislatură nu şi-au mai găsit locul în noua formulă

Mandatul încredinţat de teleormăneni autorităţilor locale în anul 2012 s-a încheiat duminică, 5 iunie, când alegătorii din judeţ au fost aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni pentru următorii patru ani.

Astfel, 7 edili de municipii şi oraşe, 92 de edili de localităţi rurale, 33 de consilieri judeţeni şi între 7 şi 21 de consilieri locali pentru cele 97 de consilii locale, numărul acestora fiind proporţional cu populaţia raportată la Institutul Naţional de Statistică la 1 ianuarie 2016 şi stabilit prin ordin al Prefectului Judeţului Teleorman, au fost aleşi în urma scrutinului de pe 5 iunie, în judeţul Teleorman.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, rezultatul alegerilor a condus la o schimbare a garniturii de consilieri cu care partidele politice au defilat în ultimii patru ani în forul legislativ de la nivel de judeţ, în contextul în care numai 8 consilieri PSD şi 4 consilieri PNL sunt nume vechi în Consiliul Judeţean, în timp ce nu mai puţin de 21 de consilieri judeţeni aleşi în urma scrutinului de pe 5 iunie sunt nume noi.

Astfel, Adrian Gâdea, Niculae Zavera, Cioabă Petre, Toţe Marioara, Vlad Eugen Ovidiu, Neicu Cristiana, Piper-Savu Florin şi Iliescu Nicolae Angelică sunt social-democraţii pentru care mandatul de consilier judeţean nu reprezintă o noutate, în timp ce  Fulga Sandu Mircea, Ţucan Marian, Simion Dumitru, Cristescu Ionel-Dănuţ, Panagoreţ Ioana, Petculescu Marian, Crîngeneanu Gabriel, Bibina Marin, Chiran Florin-Valentin şi Tatu Cristina sunt la primul mandat.

În tabăra liberală, Alexandru Iliescu, Emilian Vrăjitoarea, Petre Ion şi Mihai Ştefan au rămas din vechea echipă, în timp ce Eugen Pîrvulescu, Marin Ţole, Adrian Bădulescu, Maria Stoian, Cătălin-Marian Burcescu, Oana-Raluca Fedeleş şi Teodor-Cătălin Vătafu sunt numele noi din PNL care s-au ales cu mandate de consilieri judeţeni.

În acelaşi timp, ALDE a trimis alte două nume noi în Consiliul Judeţean, respectiv pe Alina Caţan şi Virgiliu Cocoşilă, cel din urmă alegându-se şi cu una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte, în timp ce PMP i-a validat pentru cele două mandate câştigate în urma alegerilor pe Adrian Florescu şi pe Teodor Ogrezeanu, de asemenea nume noi în forul legislativ judeţean. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.