Sport

Mai e puţin până la debutul sezonului – CS Baschet Teleorman Alexandria a făcut unele transferuri, dar nu le-a prezentat încă!

Despre noul sezon de baschet al Ligii naţionale feminine se ştie faptul că a suferit mai multe modificări, retragerile premature de echipe reprogramând întreg sezonul 2016-2017. Astfel, prima etapă a Ligii naţionale este programată în data de sâmbătă, 1 octombrie a.c., iar noua ediţie de campionat va avea la start doar zece echipe. Între acestea, este echipa CS Baschet Teleorman Alexandria, formaţie care din 2006 activează în prima ligă de baschet feminin. Pentru noul sezon, echipa pregătită de antrenorul Mădălin Piperea are şanse mari să revină în Alexandria, după un an în care a fost nevoită să se descurce în alte judeţe, însă deocamdată nu s-a oficializat accesul echipei în sala de sport a Colegiului “Ghica”; sala respectivă a fost omologată, provizoriu, pentru a găzdui jocuri în prima ligă de baschet, însă rămâne ca municipalitatea să preia sala respectivă de la firma care a construit-o.

În ce priveşte lotul de jucătoare pe care echipa CS Baschet Teleorman le va avea în noul sezon se pare că vor fi cele opt jucătoare promovate de la nivelul junioarelor, care vor activa în paralel şi în Liga 1, cele trei senioare localnice (Viorela Voicu, Alina Chivu, Mihaela Mihai), o sportivă străină, deja “adoptată” de clubul alexăndrean, americanca Shanita Arnold, şi câteva achiziţii care încă nu au fost prezentate. Se pare că ar fi vorba de două jucătoare străine, tot de origine americană, conform unui site de baschet, Carla Bartee (ex-Olimpia CSU Braşov) şi Donia Naylor (numele acestei jucătoare a fost vehiculat şi în urmă cu un an de zile, dar atunci nu s-a perfectat colaborarea). Sigur, aceste transferuri nu au fost confirmate, dar nici infirmate, de clubul alexăndrean, care probabil în următoarele zile, va face cunoscut lotul complet al echipei pentru următorul sezon

În noua ediţie de campionat, CS Baschet Teleorman Alexandria va debuta în deplasare, pe terenul echipei ACS Sepsi Sfântu Gheorghe (campioana en-titre),  în runda a 2-a va juca tot afară, pe terenul formaţiei Phoenix Galaţi (pe 8 octombrie), debutul acasă având loc în etapa a 3a, contra formaţiei CSM Târgovişte.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.