Sport

Mai catolici decât Papa – Doi antrenori penalizaţi fiindcă au fumat în teren!

În ultimul timp, fotbalul judeţean s-a remarcat prin multe cazuri de violenţă şi de jocuri întrerupte înainte de min. 90, iar sancţiunile aplicate de Comisia de disciplină a AJF Teleorman au fost destul de severe (sigur, nu chiar toate!). Ultimul exemplu de acest fel este cel de la jocul Scrioaştea – Stejaru, joc întrerupt în min. 66, deoarece un aşa-zis jucător al gazdelor (G. Peleaşă) l-a lovit cu palmele peste faţă pe arbitru. Consecinţa, jucătorul s-a ales cu 8 jocuri suspendare, plus 300 lei amendă, jocul s-a omologat cu 3-0 pentru oaspeţi, iar echipa din scrioaştea a primit 350 lei penalizare!

Aceste decizii, în urma unor abateri grave, vin în contradicţie cu sancţiunile stupide dictate de aceeaşi Comisie de disciplină antrenorilor Sorin Albeanu (CSS Alexandria) şi Grigore Meilă (AS Vităneşti); aceştia au fost suspendaţi un  joc fiecare, plus o penalizare de 100 lei, deoarece au fumat în suprafaţa tehnică! Acest exces de zel al comisiei, completat de zelul exagerat al observatorului jocului (P. Ene, din Plosca), vin în totală contradicţie cu alte situaţii care impun nu doar avertismente întâlnite prin fotbalul judeţean, dar care au fost tratate cu multă clemenţă. Acum însă, nu, au fost prinşi antrenorii cu ţigara-n gură! Păcat, pentru Comisie şi pentru observatorul respectiv, că n-au fost prezenţi la toate celelalte jocuri, pentru că, sigur, le fiecare joc ar fi găsit măcar un individ care fuma pe bancă şi pe care l-ar fi suspendat!

Să menţionăm că, tot la ultima şedinţă, două rezultate s-au schimbat la “masa verde” din cauza contestaţiilor; jocul Răduleşti – Drăgăneşti Vlaşca (2-1 în teren) s-a omologat cu 3-0 pentru oaspeţi, pentru substituire (plus o amendă de 350 lei gazdelor), iar jocul AS Gălăteni – Ajax Botoroaga (3-2 în teren) s-a omologat cu 3-0 pentru oaspeţi (plus o amendă de 500 lei gazde), pentru că s-a stabilit cum jucătorul V. Bănică are dublă-legitimare (este legitimat la Victoria Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu); iar cazul respectiv va face obiectul unei analize a Comisiei pentru Statutul şi Transferul Jucătorului.

Două echipe n-au fost programate duminica trecută (Purani şi Cosmeşti) pentru neplata baremurilor de arbitraj/observare, iar acestea s-au ales cu amenzi de 400 lei fiecare (pe lângă 0-3), iar Mladi Calomfireşti pierde jocul cu Năsturelu (0-3), după ce a folosit doi jucători cu cartonaşe galbene neachitate (în teren Mladi câştigase cu 3-1), plus o penalitate de 200 lei.

În fine, ca să fie completă această imagine cu deciziile comisiei, “pentru deficienţe în organizarea jocului de seniori” echipa din Olteni (este vorba de Liga a IV-a totuşi) s-a sancţionat cu un ultim avertisment (sigur cei implicaţi au  tras învăţămintele şi nu vor mai înjura, ameninţa etc, însă antrenorii care fumează nu au voie, trebuie sancţionaţi)!

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.