Eveniment

Mai bine de 100 de femei care activează în cadrul IPJ Teleorman au fost chemate la psiholog

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus efectuarea de controale la toate inspectoratele de poliţie din ţară, după scandalul din 26 decembrie 2012, când o poliţistă din Balş şi-a înjunghiat fostul şef, afirmând că acesta o violase de mai multe ori, timp de un an, şi că fusese agresată şi de alţi superiori, ba chiar şi de şeful IPJ Olt.

Ca urmare a acestui ordin, şi poliţistele din Teleorman au fost convocate pentru a da declaraţii dacă sunt hărţuite sexual sau discriminate la locul de muncă, procesul de intervievare fiind finalizat, potrivit MAI.

Cele 111 femei care activează în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au completat chestionare şi au stat de vorbă cu membrii echipei de control din cadrul Ministerului de Interne care s-au aflat în Teleorman în vederea evaluării psihologice a poliţiştelor din judeţ, urmare a ordinului dat de ministrul Radu Stroe, la începutul acestui an.
Pe toată perioada evaluării, poliţistele din Teleorman au completat chestionare şi au stat de vorbă, fiecare în parte, cu psihologii şi sociologii desemnaţi de minister, rezultatele controlului urmând să fie făcute publice ulterior.
Din echipele de control au făcut parte ofiţeri superiori din cadrul MI, sociologi şi psihologi, care au stat de vorbă cu poliţistele pentru a afla dacă acestea au fost hărţuite sau agresate sexual ori sunt discriminate de şefi sau de colegii de serviciu.

Concluziile controlului in Teleorman vor fi cuprinse într-un raport ce va fi dat ulterior publicităţii şi, potrivit Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI, “procesul de intervievare, la nivel naţional, a angajatelor M.A.I., s-a finalizat, iar după fundamentarea unor concluzii, acestea urmează să fie aduse la cunoştinţa opiniei publice”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.