Social

Mădălina Ghigeanu, printre cele mai apreciate interprete de muzică populară din Teleorman

În județul Teleorman, folclorul încă mai este apreciat, fiind în continuare transmis din generație în generație. Este cartea de vizită a unui popor, alături de tradiții, obiceiuri, cultură și limba vorbită. Mădălina Ghigeanu Sfetcu este una dintre tinerele interprete de muzică populară și lăutărească din județul nostru, care prețuiește folclorul și îl valorifică de fiecare dată prin piesele sale. Interpreta este dovada vie a faptului că, prin muncă și perseverență, succesul se poate atinge chiar și în Teleorman.

În urma unei discuții, Mădălina ne-a povestit câte ceva despre parcursul profesional pe care l-a avut până acum: “Am vârsta de 35 de ani, sunt interpretă de muzică populară și de petrecere, căsătorită și mama a doi copii, o fată de 17 ani și un băiat de 7 ani. Mi-am descoperit talentul muzical, de mic copil, încă de la serbările școlare, unde cântam. Aceasta este o moștenire de familie, mama și bunica mea au cântat. Mi-am dorit întotdeaua să fiu pe scenă și să ajung la un nivel cât mai înalt.

În anul 2012 am imprimat primele melodii în studioul muzical din Drăgășani al domnului compozitor și orchestrator Viorel Puia, omul care a orchestrat în mare parte melodiile de petrecere ale cunoscuților interpreți Nicu Paleru, Emilia Ghinescu, dar și alții.

Prima mea colaborare a fost în urmă cu 7 ani, alături de cunoscutul interpret de muzică de petrecere, Brandy, debutând cu melodile “Frumoasă-i vecina” și “Jur că nu mai beau în viață”, iar primul spectacol l-am susținut în București, organizat de televiziunea Etno Tv.

În prezent, după o perioadă dificilă afectată de pandemie, pot spun că evenimentele la care iau parte sunt numeroase. Românul, prin structura lui este vesel, iubăreț, și îmbină munca cu voia bună. Îi mulțumim lui Dumnezeu că atât eu, cât și formația mea, suntem doriți de oameni să participăm la evenimentele frumoase din viața lor. Acest lucru mă motivează și îmi demonstrează că sunt pe drumul cel bun”.

Despre familia sa, Mădălina a adăugat: “M-am născut într-o familie de oameni simpli, iar părinții mei, deși nu sunt bogați, mi-au arătat valorile esențiale ale omului:  cinste, muncă și respect. Sunt o persoană ambițioasă, care a muncit de mic copil și asta m-a ajutat și motivat din toate punctele de vedere în viață. După ce am plecat din comuna natală, Furculești, am lucrat într-un laborator de cofetărie-patiserie, apoi mi-am deschis propria afacere în acest domeniu.

În ceea ce privește talentul artistic, pot spune faptul că fiica și fiul meu m-au moștenit. Fata a studiat doi ani pian și nai la Școala Populară de Arte din Alexandria, iar băiatul studiază pianul la aceeași școală. Din punct de vedere vocal, îmi seamănă perfect amândoi.

Până la acest moment, am lansat mai multe melodii de folclor, dar și de petrecere pe care le puteți găsi pe Youtube, Tik-Tok, Instagram, sub numele de Mădălina Ghigeanu. Pe viitor, intenționez să colaborez cu mai multe case de producție muzicală. Pot spune că am agenda plină, ceea ce îmi demonstrează că munca mea este apreciată de oameni.

Cariera mea nu mi-a schimbat în niciun fel viața personală, suntem aceeași familie unită, ambii copii iubesc muzica și toți din familia mea mă susțin, inclusiv soțul meu, care a contribuit foarte mult la ascensiunea mea în muzică”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.