Politic

“Lupta prezidenţiabililor PDL” a continuat la Alexandria – Falcă şi Predoiu şi-au prezentat proiectele pentru România în faţa pedeliştilor teleormăneni

Carmen Dumitrescu

Competiţia internă din PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale i-a aşezat, faţă în faţă, pe Cătălin Predoiu, înarmat cu moţiunea “Forţa Echilibrului” şi pe Gheorghe Falcă, iniţiatorul proiectului “Societatea vie”. Şi cum lupta se poartă la nivel naţional, cel doi au fost prezenţi în cursul zilei de marţi, 3 decembrie, la Alexandria, în faţa pedeliştilor teleormăneni, care au avut sarcina de a analiza cele două viziuni, de a le compara şi de a decide care dintre cei doi e mai potrivit pentru a candida la preşedinţia României în anul 2014. Evenimentul a avut loc în sala mare a fostei Cantine a partidului şi a atras atenţia mai multor democrat-liberali, dornici să afle perspectivele celor doi politicieni şi să decidă care dintre ei e cel mai reprezentativ pentru viziunea organizaţiei la acest moment. Printre numele de seamă ale democrat-liberalismului din Teleorman, la eveniment s-au aflat preşedintele PDL Teleorman, Teodor Niţulescu, primvicepreşedinţii PDL Teleorman, Florin Titirişcă, Constantin Berechet şi Claudiu Crăcea, dar şi secretarul  general, Cristi Barbu. Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la conducerea României vor avea loc sâmbătă dimineaţa, în circumscripţii din localităţile Alexandria, Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede şi Suhaia, unde vor vota cei din zona Zimnicea.

Cătălin Predoiu a avut un discurs destul de sec, el încercând să convingă democrat-liberalii că victoria se va obţine numai în condiţiile în care democrat-liberalii vor începe să creadă, din nou, în forţa lor: “Eu vreau un PDL puternic, pentru că de el depinde victoria centrului-dreapta asupra stângii. Eu vreau un PDL demn, pentru că oamenii din PDL sunt demni. Eu vreau un PDL unit pentru că e nevoie de toată lumea din PDL, de toţi cei care cred în forţa partidului. Eu vreau un PDL învingător pentru că de această victorie depinde binele României şi pentru că partidul merită victoria, aşa cum România merită binele. Vom învinge prin oamenii noştri, prin inteligenţa şi forţa noastră, prin politicile noastre, prin ştiinţa de a lupta şi de a fi câştigători. Avem credinţa în izbândă, ne iubim ţara şi de aceea vom învinge!”

În schimb, primarul Aradului, Gheorghe Falcă a impresionat auditoriul cu un discurs emoţionant despre importanţa reclădirii României pe valori: “Îmi doresc o politică vie. Dar politica vie se face cu politicieni vii. Am venit cu un gând de bucurie şi de încredere că victoriile se pot obţine, dar numai în momentul în care noi ne gândim corect proiectele. (….)De aceea, societatea vie se bazează pe patru repere importante: cetăţeanul, familia, patria ca o însumare de comunităţi şi Europa, ca uniune de naţiuni. V-am spus că este nevoie de două condiţii ca să trăim într-o societate vie. Asumarea şi cunoaşterea valorilor de Dreapta. Am venit aici, deşi puteam să stau acasă. Acasă sunt un învingător şi un om respectat. Acasă deja văd pe feţele oamenilor societatea vie. În comunitatea mea, somajul este de 1,6%. Când România avea criză economică, Aradul avea creştere economică. Plecând aşa pe drumuri, nici n-am văzut că fetiţa mea de 6 ani nu mai avea un dinţisor. Şi, evident, a trebuit să vină în noaptea trecută Mama Maseluţă, zânuţa aceea să-i aducă un cadou. Dar am plecat în aceste dezbateri să dau încredere oamenilor că putem forma societatea vie… Am plecat să dau încredere colegilor de partid ca putem reuşi, dacă ne uităm corect unii în ochii celorolalţi. Dacă auzim corect vocea oamenilor de pe stradă. Dacă vedem corect pe omul cu probleme din comunitatea noastră. Am vazut organizaţii judeţene zdruncinate şi vă pot spune că avem nevoie de unitate. Am văzut ca Dreapta de Opoziţie este dirijată. De aceea, proiectul meu înseamnă unitate în interiorul partidului şi cu forţele de Dreapta.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.