Politic

Lupta politică din Consiliul local Alexandria amână modernizarea Stadionului Municipal şi reabilitarea digului pe Râul Vedea

Monica DUMITRESCU

Două proiecte de Hotârâre reprezentând primii paşi în vederea obţinerii unor fonduri pentru modernizarea a două obiective importante pentru municipiul reşedinţă de judeţ au fost respinse de Consiliul local în şedinţa ordinară desfăşurată miercuri, 20 august, după ce consilierii PDL şi PNL s-au abţinut de la vot. Unul dintre proiecte privea transmiterea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea ministerului Tineretului şi Sportului -Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Teleorman în domeniul public al municipiului Alexandria şi administrarea Consiliului local Alexandria. Este vorba despre Stadionul Municipal pentru modernizarea căruia municipalitatea speră să obţină astfel fondurile nececesare. Cel de-al doilea proiect priveşte preluarea unui imobil din administrarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice-Administraţia Naţională Apele Române în administrarea Consiliului local al municipiului Alexandria. Aprobarea acestui proiect ar fi reprezentat un pas important pentru obţinerea de fonduri europene necesare întăririi digului pe Râul Vedea printr-un proiect transfrontalier.

Niciunul din cele două proiecte nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate. La şedinţă au fost prezenţi 15 consileri locali din totalul de 19. Proiectele au întrunit 11 voturi “pentru” (ale consilierilor PSD şi PP-DD prezenţi la şedinţă) şi 4 abţineri (din partea consilierilor PDL şi PNL prezenţi), însă pentru aprobarea lor era nevoie de voturile a cel puţin două treimi din numărul total al consilierilor locali.

Respingerea celor două proiecte a dat naştere unor discuţii aprinse între consilierii locali care s-au acuzat reciproc.

3 Comments

 1. observator

  Imi este scarba de asa zisa democratie care s-a instaurat in aceasta tara!A dat posibilitatea sa hotarasca destinele unei urbe si chiar al cetatenilor unora care nici prin cap nu le-ar fi trecut ca vor ajunge sa-si bata joc de asteptarile si sperantele unei stari de bine in localitatea unde traiesc.Spuneti bai, voi astea din opozitie cu subiect si predicat ce vreti ce doriti si ce ati promis voi alegatorilor vostri sa inteleaga toata lumea,nu va mai puneti de-a curmezisul numai de dragul intereselor voastre personale meschine.Din aceasta lupta oarba singurii care sunt in pierdere sunt locuitorii orasului,voi asta doriti?

 2. Piperea Costina

  copiii

 3. Piperea Costina

  Păcat…..
  Speram ca, copii acestui oraș sa fac sport in condiții normale.
  Dar speram ca o sa fie bine……..si mai speram ca acești oameni din CL, oameni aleși de noi, sa privească către sport, către bazele sportive si sa vadă in ce condiții se pregătesc acești copii, copii care sunt in fruntea țării si fac cinste acestui oraș…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.