Social

Luni se afişează rezultatele la Bacalaureat

Emoţii mari luni, 8 iulie, pentru candidaţii la Bacalaureat. Conform calendarului Ministerului Educaţiei, până la ora 12.00, vor fi afişate rezultatele în toate centrele de examen. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinut pot depune contestaţii tot luni, în intervalul orar 12.00-16.00, rezultatele acestora urmând să fie afişate până cel târziu pe 12 iulie. Candidaţii care nu reuşesc să promoveze examenul în această sesiune mai au o şansă la toamnă, când va fi organizată cea de-a doua sesiune din acest an. Pentru aceasta înscrierile se fac în perioada 15-19 iulie 2013. Probele orale se vor desfăşura în perioada 19-23 august, iar cele scrise în perioada 26-30 august. Candidaţii care nu au promovat examenul în prima sesiune din acest an sau în sesiunile din anii anteriori pot solicita recunoaşterea probelor orale şi a celor scrise la care au obţinut minim nota 5. Pentru promovarea bacalaureatului, candidaţii trebuie să obţină minim nota cinci la fiecare probă scrisă, însă media generală trebuie să fie cel puţin 6.

În Teleorman s-au înscris pentru susţinerea bacalaureatului în această sesiune 4.088 de candidaţi, aproximativ 1000 dintre aceştia fiind absolvenţi din anii anteriori care nu au promovat bacalaureatul. La probele scrise s-au înregistrat câteva sute de absenţi.

Comparativ cu anul trecut când la sesiunea din vară a bacalaureatului au promovat doar 30% dintre candidaţi, anul acesta se aşteaptă un rezultat mai bun, chiar dacă la cele două simulări organizate de ISJ în lunile februarie şi aprilie 2013 absolvenţii din acest an nu au demostrat că sunt mai pregătiţi decât cei de anul trecut. Pentru prima dată, anul acesta absolvenţii liceelor tehnologice au avut alte subiecte la matematică, fizică sau chimie, cu grad de dificultate mai mic în comparaţie cu cele pentru absolvenţii liceelor teoretice. De asemenea, subiectele de la proba scrisă la limba şi literatura română au fost diferite pentru absolvenţii profilului real faţă de cele pentru absolvenţii profilului uman. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.