Social

Luni, 14 martie, începe a doua etapă a Recensământului Populației și Locuințelor (RPL 2021) – autorecenzarea

Luni, 14 martie 2022, începe a doua etapă a Recensămantului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL 2021) adresată populaţiei, pentru autorecenzare individuală sau autorecenzare asistată (ARA).

Recensământul populaţiei şi locuinţelor reprezintă o cercetare statistică exhaustivă, care are drept scop asigurarea de statistici oficiale naţionale şi europene privind numărul populaţiei rezidente, structura demografică şi socio-economică a populaţiei, gospodării, fond locativ, condiţii de locuit şi clădirile în care sunt situate locuinţele.

Participarea la recensământ este o îndatorire cetăţenească pe care o îndeplinim  pentru comunitatea în care trăim, deoarece cu toţii ne dorim un viitor mai bun pentru noi şi generaţiile următoare. Datele şi informaţiile individuale sunt strict confidenţiale şi vor fi utilizate numai în scopuri statistice.

Spre deosebire de recensămintele populaţiei precedente, pentru prima dată în ţara noastră, colectarea datelor se efectuează digital, fiind utilizate doar tablete de către recenzorii de teren sau recenzorii pentru autorecenzare asistată.

Etapele de desfăşurare a RPL 2021 sunt următoarele: 1 februarie – 13 martie 2022 : preluare date din surse administrative; 14 martie – 15 mai 2022: autorecenzarea online (inclusiv cu asistenţă din partea unui recenzor pentru cei care vor avea nevoie); 16 mai – 17 iulie 2022: colectarea datelor de către recenzori, prin interviu faţă în faţă, cu ajutorul tabletelor, pentru cei care, din diferite motive, nu au reuşit să se recenzeze online.

“În funcţie de opţiunea persoanei, autorecenzarea se poate desfăşura accesând site-ul www.recensamantromania.ro, astfel: la locuinţa gospodăriei, de către fiecare membru al acesteia care a primit mesaj cu link-ul către chestionarul electronic propriu pe adresa de mail de pe care se doreşte completarea chestionarului; la punctul de lucru al recenzorului ARA (autorecenzare asistată) prin citirea întrebărilor din chestionare de către persoana care a solicitat ajutorul şi completarea răspunsurilor pe tableta tot de către acestea sau în mod excepţional de către recenzorul ARA.

Având în vedere cele prezentate mai sus, începând de luni, 14 martie 2022, sunteți așteptați în punctele de lucru, puse la dispoziție de primăriile din județ, pentru autorecenzarea asistată unde veți primi asistență tehnică din partea unui recenzor.

De asemenea, persoanele salariate care se vor autorecenza vor beneficia de o zi liberă plătită, în conformitate cu prevederile O.U.G. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, transmite Direcția Județeană de Statistică Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.