Politic

Lunar, birourile parlamentare ale celor patru senatori de Teleorman costă Senatul aproape 50.000 de lei

Potrivit Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţilor şi senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului pentru cheltuieli de organizare şi functionare a birourilor parlamentare. Modalităţile de acordare şi justificare a acesteia sunt reglementate prin Hotărârea Birourilor Permanente reunite nr. 5/2013 pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Senatului, în luna mai a anului curent, cei 4 senatori de Teleorman au cheltuit 25.299 de lei cu personalul angajat la cabinetele parlamentare şi 21.181 lei cu cheltuielile pentru bunuri şi servicii, respectiv cu chiria pentru sediul birourilor parlamentare, energia electrică, energia termică şi apă caldă, carburant pentru transport auto în circumscripţie, cheltuieli protocol pentru primirea invitaţilor străini şi români, abonament telefon mobil, abonament şi trafic internet la sediul biroului parlamentar.

Conform datelor furnizate, cele mai mari cheltuieli au fost raportate de senatorii Nicolae Mohanu şi Florinel Dumitrescu pentru Colegiul uninominal numărul 1, respectiv 12.032 de lei pentru cheltuieli cu personalul angajat şi 11.086 de lei pentru cheltuieli pentru bunuri şi servicii, în timp ce senatorul PSD Timotei Stuparu a raportat, pentru Colegiul uninominal numărul 3, pentru aceeaşi lună, cheltuieli cu personalul angajat în valoare de 6.040 de lei şi cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare de 5.774 de lei.

De asemenea, deşi s-a demonstrat a fi cam scump la vedere, iar vizitele la biroul parlamentar din judeţ sunt evenimente rare pentru senatorul PNL Crin Antonescu, pentru luna mai a anului curent acesta a raportat cheltuieli cu personalul angajat în cuantum total de 7.227 de lei, precum şi cheltuieli pentru bunuri şi servicii de 4.321 lei de lei.

În mai puţin de patru luni, mandatul încredinţat de teleormăneni celor patru senatori în anul 2012 se va încheia, uar electoratul va trece din nou pe la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlament. Începând cu viitoarea legislatură, numărul senatorilor de Teleorman se va înjumătăţi, astfel că numai doi reprezentanţi va avea judeţul în camera superioară a Parlamentului. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.