Eveniment

Luna octombrie va fi Luna Colecționarului la Muzeul Județean Teleorman

Muzeul Județean Teleorman organizează cea de-a X-a ediție a Proiectului expozițional “Octombrie – Luna Colecționarului”, fiind, de asemenea, o ediție aniversară. Așadar, până pe 14 septembrie, cei interesați vor trebui să își exprime intenția de participare prin completarea unei fișe de înscriere.

“Am început acest proiect în anul 2012. Am fost împreună an de an şi în vremuri favorabile şi în altele mai puţin favorabile. Numitorul comun a fost pasiunea dvs. de a colecţiona. Prin intermediul proiectului nostru am adus această pasiune în vitrinele muzeului şi în faţa publicului vizitator. Aşa cum arătam încă de prima ediţie, ne adresăm colecţionarilor şi colecţiilor de orice fel.

Ne adresăm deopotrivă celor care ne-au onorat până acum cu prezenţa la ediţiile anterioare, dar şi celor care vor să-şi facă cunoscută pasiunea într-un cadru propice, prin intermediul unei expoziţii ce va fi realizată la cele mai înalte standarde cerute de un asemenea eveniment de către specialiştii Muzeului Judeţean Teleorman. Ne adresăm, nu în ultimul rând, celor mai tineri colecţionari, elevilor, şi îi încurajăm să participe”, spun reprezentanții muzeului pe pagina oficială.

Astfel, în perioada 15 – 23 septembrie vor fi selectate exponatele, în funcție de ordinea înscrierii, a relevanței temei, a colecției propuse și a spațiului expozițional disponibil. În perioada următoare, respectiv 24 – 30 septembrie, va fi realizată expoziția propriu-zisă, aceasta fiind deschisă pe 1 octombrie în sala Auditorium, având numele de “Colecții și Colecționari”. În funcției de condițiile epidemice, reprezentanții muzeului intenționează să organizeze și a VIII-a ediție a “Târgului Colecționarilor” pe 16 octombrie, între orele 10:00 – 14:00.

Cât despre înscrierea în cadrul proiectului “Octombrie – Luna Colecționarului”, mai multe informații, cât și fișa de înscriere pot fi accesate pe pagina oficială a Muzeului Județean Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.