Social

Luna aceasta, odată cu talonul de pensii, se vor distribui şi tichetele de călătorie

Pensionarii din sistemul public, veteranii de război şi văduvele de război îşi vor primi tichetele de călătorie odată cu drepturile aferente lunii februarie.

Potrivit unui comunicat al Casei Naţionale de Pensii Publice, “în şedinţa din 16 ianuarie Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care se abrogă articolul II din Legea nr. 211/2012 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea şi completarea legislaţiei cu privire la eliberarea, gestionarea şi monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război. Măsura reglementată permite ca, până la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii şi văduvele de război să poată utiliza – ca până în acest an – acelaşi tip de documente de călătorie, respectiv taloanele speciale tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice. După această dată, conform celorlalte prevederi rămase în vigoare ale Legii nr. 211/2012, se vor utiliza legitimaţii de călătorie de tip card. În aceste condiţii, în luna februarie, Casa Naţională de Pensii Publice va transmite, odată cu taloanele de pensii, şi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013”. După această dată, conform celorlalte prevederi rămase în vigoare ale Legii 211/2012, se vor utiliza legitimaţii de călătorie tip card.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, pensionarii vor beneficia şi în acest an de facilităţi la călătoria cu trenul ori mijloacele auto. Ei vor avea dreptul la trei călătorii dus-întors cu trenul sau mijloacele de transport auto cu reducere 50 la sută la clasa a II-a, fără regim de rezervare. Pe de altă parte, cu toate că o lege în acest sens este dată încă din 2004, nici în acest an taloanele neutilizate nu vor fi compensate în bani. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.