Eveniment

“Lumea poveştilor fără sfârşit” a Andreei Moromete, o elevă de numai 13 ani

Joi, 6 decembrie, la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” a avut loc lansarea cărţii “Lumea poveştilor fără sfârşit” a cărei autoare este Andreea Moromete, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria. La numai 13 ani, Andreea a reuşit să impresioneze prin imaginaţia şi talentul de care dă dovadă. Sprijinită de familie, dar şi de dascălii săi, în special de către profesoara de limba şi literatura română Simona Petrică, dar şi de către prof. diriginte, Ilie Ulmeanu, Andreea Moromete şi-a văzut visul împlinit: primul său volum de basme a văzut lumina tiparului. “Încă nu îmi vine să cred că ţin în mână propria carte”, a mărturisit Andreea, care a povestit şi cum şi-a descoperit acest talent: “Totul a plecat de la o banală temă. În clasa a V-a am avut de scris trei basme. Am fost fascinată de această lume mirifică cu Ilene Cosânzene şi Feţi Frumoşi şi nu m-am mai putut opri din scris. De fiecare dată când sunt obosită sau tristă, iau o foaie de hârtie şi stiloul şi totul dispare”.

“Această carte înfăţişează o lume aparte, care tinde spre absolut. Nu există basm care să nu prezinte una sau mai multe dintre valorile fundamentale ale omenirii. Această carte este un model către care ar trebui să tindă fiecare dintre voi”, a spus prof. Ilie Ulmeanu colegilor autoarei care au venit să o susţină.

Volumul de basme lansat joi beneficiază şi de o ilustrare grafică deosebită semnată de Şerban Mitrea, şi el elev al Şcolii “Mihai Viteazul”. “Nu a fost deloc greu, a fost suficient să citesc poveştile şi totul a venit de la sine”, a declarat tânărul grafician al cărui talent a fost remarcat şi cu alte ocazii, cu prilejul unor expoziţii pe care acesta le-a avut cu diverse ocazii, una dintre ele fiind expoziţia prezentată cu prilejul ediţiei de anul trecut a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

“Doi copii deosebiţi care au muncit şi care ne-au oferit un dar superb de Moş Nicolae”, a concluzionat prof. Simona Petrică, cu prilejul lansării volumului la Biblioteca Judeţeană. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.