Politic

„Lumea, între risipă alimentară şi foamete”, declarație politică a deputatului Calotă Florică Ică

Risipa de alimente a atins o dimensiune atât de importantă, încât poate fi considerată o problemă mondială, cu repercusiuni asupra tuturor verigilor din lanţul de aprovizionare cu alimente, de la cultura de pe câmp până la consumator, susține deputatul de Teleorman Calotă Florică Ică, în cea mai recentă declarație politică a sa.

Potrivit parlamentarului de Teleorman, datele arată cum, din 1974 până în prezent, risipa alimentară la nivel mondial a crescut cu aproximativ 50%.

„În fiecare an, tone de alimente care îndeplinesc condiţiile de consum ajung la gunoi, în condiţiile în care, pe întreg cuprinsul globului, milioane de oameni suferă de foame. 1,3 miliarde de tone din hrana produsă pentru consum sunt pierdute sau risipite de-a lungul lanţului de aprovizionare, conform unui studiu al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură al Naţiunilor Unite, FAO. România se clasează pe locul 9 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte risipa de alimente. Anual, fiecare cetăţean român aruncă la gunoi aproximativ 192 de kilograme de alimente, adică 2,2 milioane de tone de alimente la nivelul întregii ţări, însumând peste 6.000 de tone în fiecare zi, o risipă alimentară, la baza căreia, în proporţie de 53%, se află risipa din gospodăriile individuale”, susține deputatul Calotă Ică.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/aproape-540-de-teleormaneni-si-au-gasit-un-loc-de-munca-cu-sprijinul-ajofm-teleorman-in-luna-ianuarie/

De asemenea, alesul de Teleorman precizează faptul că 66% din familiile din mediul rural nu-şi pot asigura hrana zilnică, iar cinci milioane de români se zbat în pragul sărăciei.

„Lipsa de conştientizare în rândul societăţii este un factor care contribuie la cantitatea de alimente risipită zilnic de către români. Combaterea risipei de alimente trebuie să devină o prioritate pe agenda politică europeană, cât şi pe cea naţională. Cetăţenii trebuie să fie informaţi nu doar cu privire la cauzele şi consecinţele risipei de alimente, ci şi la modalităţile în care aceasta poate fi redusă. Trebuie să se promoveze o cultură ştiinţifică şi civică, bazată pe principiile sustenabilităţii şi solidarităţii, cu scopul de a încuraja o conduită mai virtuoasă! Stoparea acestui fenomen înseamnă hrană pentru întreaga populaţie, un mediu mai puţin poluat şi protejarea resurselor naturale de care avem cu toţii atâta nevoie”, mai susține deputatul Calotă Ică în declarația sa politică.

2 Comments

  1. Sa l votezi pe calota e ca si cum ai face filme porno cu obosituri de pe centura

  2. La munca analfabetul dracului, nu ai vorbit niciodată în parlament decât ai încasat banii, idiotule

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.