Politic

Ludovic Orban și-a prezentat moțiunea „PNL – Forța Dreptei” la Alexandria

Moțiunea de candidatură la președinția Partidului Național Liberal a lui Ludovic Orban, intitulată „PNL – Forța Dreptei”, a fost prezentată astăzi la Alexandria, în cadrul Comitetul Director Județean.  Alături de actualul președinte liberal, au fost o parte dintre susținătorii acestuia, printre care Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, Virgil Guran, senator și, totodată, președintele Organizației liberale Dâmbovița, Alexandru Nazare, fost ministru al Finanțelor. Din partea Organizației PNL Teleorman, evenimentul a fost găzduit de președintele Eugen Pîrvulescu, de deputatul Cristi Barbu, deputatul Maria Stoian, prefectul județului Teleorman, Emilia Paraschivescu.
„Eu nu pot și nu voi accepta ca în Partidul Național Liberal primarii partidului să fie umiliți, puși la colt, amenințați că nu vor avea acces la resurse dacă nu sprijină un anumit candidat.
Așa ceva este de neacceptat, iar dacă eu aș fi primar și ar veni cineva să-mi spună că dacă tu votezi cu Orban nu vei primi proiecte pe PNDL 3 sau din fondul de rezervă, primul lucru pe care l-aș face ar fi să o spun public, la prima ședință a Partidului Național Liberal și aș dezvălui identitatea persoanei respective.
Nu putem trăi cu frica în sân, nu putem accepta la nesfârșit ca demnitatea noastră să fie călcată în picioare, să fim amenințați, șantajați, să ni se arate pisica dacă ne comportăm firesc. Dacă ai acceptat o dată lațul de gât, o să duci lațul toată viața.
În loc de pace și stabilitate, premierul pe care l-a susținut partidul a oferit o criză politică, un scandal politic care umple televizoarele de reproșuri, de scoatere a ochilor, în loc ca noi să le spunem oamenilor lucrurile bune pe care le facem.
Pe 25 septembrie se alege președintele PNL, care este piesa fundamentală în arhitectura leadership-ului partidului. În fruntea partidului trebuie ales un om care să aibă cu adevărat capacitatea de a conduce spre o bună guvernare și spre victorii. Pe 25 septembrie trebuie ales un lider, nu un șef, pentru că numai un lider puternic poate cu adevărat să conducă respectând membrii partidului, comunicând cu ei, acceptând critici și sugestii de la baza partidului. Iar eu cred că mi-am demonstrat această capacitate.
Nu trebuie să ne jucăm cu soarta Partidului Național Liberal, pentru că pe 25 Septembrie nu este o alegere între un bine și mai puțin bine. 25 Septembrie este, din ce în ce mai clar, o alegere între ceva bun și ceva rău pentru partid și este chiar o alegere între a fi, sau a nu fi”, a declarat Ludovic Orban.
După ce mâine își va prezenta moțiunea și premierul Florin Cîțu, cel de-al doilea candidat la șefia partidului, urmează miercuri votarea moțiunilor și validarea listelor de delegați la Congresul din 25 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.