Politic

Ludovic Orban a spus “pas” răzvrătiţilor din PNL Teleorman

orbanCerut de nemulţumiţii din PNL Teleorman pentru a prelua interimatul filialei din judeţ, Ludovic Orban n-a fost prea interesat de oferta primită, astfel că i-a refuzat pe revoltaţi fără să stea prea mult pe gânduri.

În acest sens, deşi nu cu mult timp în urmă, unul dintre reprezentanţii nemulţumiţilor din rândul liberalilor teleormăneni, Ilie Bălan susţinea că vor cere venirea liderului liberal la şefia PNL Teleorman pentru o perioadă de trei luni, timp în care ar putea fi organizate alegeri în partid care să dea un preşedinte legitim, solicitarea s-a izbit de un refuz categoric. De altfel, Ludovic Orban a mai fost curtat şi de alte organizaţii, se pare chiar de cea din Braşov, însă preferă să se concentreze pe organizaţia liberală din Dâmboviţa, al cărei copreşedinte este, dar şi pe campania electorală pentru alegerile de anul viitor ce vor da primarul Capitalei.

Referitor la ce anume se va întâmpla cu conducerea în organizaţia liberală din judeţ, la Centru s-a stabilit că nu vor fi făcute modificări în perioada următoare, prioritară fiind organizarea alegerilor locale din vara anului viitor.

Între timp, până se vor linişti apele în interiorul organizaţiei, liberalii nu stau pe gânduri şi au intrat în logica alegerilor, în acest sens liderii PNL pregătesc revenirea „migratorilor” în partid şi, în acelaşi timp, poartă negocieri şi cu primari PSD mai vechi.

Ademeniţi de posibilităţile oferite de tabăra puterii, nu mai puţin de 17 primari liberali au trecut în toamna anului trecut, cu ajutorul prevederilor OUG 55, în barca PSD. Acum, cu mai puţin de un an înaintea scrutinului pentru alegerile locale, „rătăciţii” se declară nemulţumiţi de tratamentul primit în rândul social-democraţilor şi vor să revină în PNL, unde, surpriză sau nu, vor fi reprimiţi.

În acest sens, la nivelul organizaţiei judeţene s-a format o echipă din care fac parte cei doi copreşedinţi Cristi Barbu şi Eugen Pîrvulescu, care se ocupă de negocieri cu primarii în funcţie, atât cu beneficiarii OUG 55, cât şi cu edili social-democraţi mai vechi, pentru a candida pe listele PNL la localele de anul viitor.

Logica liderilor PNL este una sănătoasă, în contextul în care s-a împământenit deja ca, la alegerile locale, să fie votat mai mult omul şi mai puţin partidul, astfel că, prima coardă la vioară, primarii în funcţie, sunt preferaţi pentru a candida pe listele liberalilor.

Cum era de aşteptat, discuţiile depind de fiecare caz în parte, astfel că există situaţii în care organizaţia locală nu poate da un candidat puternic şi cu şanse de câştig, astfel că „migratorul” se poate întoarce fără probleme în partid, dar există şi cazuri în care, după plecarea liberalului, conducerea organizaţiei a fost preluată de un alt liberal, care acum emite pretenţii şi care se va alege, potrivit liderilor PNL Teleorman, cu funcţii de viceprimari ori administratori de Primării.

„Purtăm discuţii cu primarii care au plecat şi pot să spun că aceştia vor reveni în partid. Vor exista, bineînţeles, discuţii de la caz la caz, dar ei vor reveni în PNL. S-a format deja o echipă la nivelul judeţului, din care mai face parte, alături de mine, şi Cristi Barbu, şi purtăm discuţii atât cu primarii care au trecut la PSD prin prevederile OUG 55, cât şi cu primari mai vechi de la PSD. Eu pot să spun că, până în prezent, am purtat personal discuţii cu cinci dintre primarii care au plecat cu OUG 55, dar şi cu trei primari PSD mai vechi, care îşi doresc să candideze pe listele noastre la alegeri”, a declarat copreşedintele PNL Eugen Pîrvulescu referitor la subiect.

Referitor la tensiunile din sânul organizaţiei, Eugen Pîrvulescu ne-a declarat că, din punctul său de vedere, sunt închise, fapt confirmat şi de conducerea centrală, iar el, personal, şi echipa s-au apucat de treabă: “Sper să înţeleagă toţi colegii mei, mai noi şi mai vechi, că alegerile se câştigă cu voturi şi nu pe ultima sută de metri, ci din timp, mai ales că noi, în special în Teleorman, avem un adversar puternic. Dacă echipa e puternică, la anul, pe timpul acesta, va fi deja schimbată «culoarea politică» a judeţului”. (Violeta Mocanu)

 

7 Comments

 1. bunicu@marin

  de cand tatuca nu mai este …durere mare si nimeni nu se impaca…clonati-l si se vor rezolva toate problemele inclusiv scorurile…v-a blestemat sa nu mai aveti liniste

 2. haiducul mioritic

  tacere pina la alegeri.sa acaparam tot si sa vedeti ce ne punem poalele in cap si ne certam pentru putere.pina atunci nu ne spalam rufele in public!!!apele sunt tulburi,dar nu vrem sa se vada valurile

 3. Daca pocaitul la bagat in buzunar pe petrache…la ce sa va asteptati

 4. Furdui Viorel

  Baietelul de casa al lui Nitulescu s a facut baiat mare si impreuna cu proaspata camarada ,doua toape si un betivan care isi aduce amanta pe la sedinte vrea sa puna mana pe partid. Rusine!

 5. Alexandru Dinu

  Asta e o gluma…..intrebarea e cine mai ramane langa pocait ….nu cine vine ….hahaha

 6. Nea Ilie Balan, si restul slugilor almajeniste, Iliescu-tataia care si-a facut nunta et.comp…Propblema voastra este ca ati ramas fara poponeatza pereteanului, si numai aveti unde linge!!!!

 7. Ionut Dim

  Asteapta un alcoolic dezaxat sa le faca ordine in partid…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.