După o pauză destul de lungă, în care, spun ei, s-au ocupat de organizarea comitetelor locale care definitivează de altfel procesul de fuziune, liberalii teleormăneni au găsit de cuviinţă că e momentul pentru o conferinţă de presă, astfel că marţi, 19 mai, cei doi copreşedinţi, Costel Barbu şi Eugen Pîrvulescu, alături de purtătorul de cuvânt Maria Stoian, au luat la bani mărunţi Puterea, ca un adevărat partid din Opoziţie.
Codul silvic, impozitarea bacşişului, precum şi cardul naţional de sănătate au fost măsurile adoptate de Guvernul Ponta criticate de liderii PNL în conferinţa de presă. Cum era de aşteptat, au fost punctate minusurile acestora, începând cu celebrul articol 20 din Codul silvic, care face referire la defrişările pe suprafeţe mai mici de 10 ha, continuând cu dificultăţie cu care se confruntă validările cardurilor de sănătate şi terminând cu retragerea actului normativ ce prevede impozitarea bacşişului la numai două săptămâni de la adoptare.
Totodată, ca subiect dezbătut de cei doi copreşedinţi a fost şi activitatea PNL din ultima perioadă, în acest sens Costel Barbu menţionând cei 4.800 de membri înscrişi în PNL, dar şi întâlnirile pe zone cu organizaţiile locale ale partidului.
Lucrurile în noul PNL stau nemaipomenit de bine, spun, la unison, cei doi copreşedinţi. Şi, se pare că la fel de bine stau şi în vechiul PNL, susţine Eugen Pîrvulescu.
„În vechiul PNL conducerea este foarte stabilă, în bucătăria noastră, aşa cum ne place şi ne-a plăcut, este curăţenie, este ordine şi disciplină, astfel încât atunci când pregătim un preparat, fiecare ştie ce are de făcut. Este adevărat, s-a vehiculat ceva, dar în PNL fiecare membru de partid are dreptul să-şi spună punctul de vedere. Nu au fost probleme punctuale legate de o persoană anume, ci de faptul că, pentru noi, ce s-a întâmplat cu domnul Almăjanu a fost o lovitură”, a declarat Eugen Pîrvulescu referitor la modul în care decurg lucrurile în vechiul PNL.
Şi, ferm convins de susţinerea colegilor, copreşedintele PNL nu se teme nici de o eventuală revenire a deputatului Ică Calotă în PNL, despre care spune că şi-a ales alt drum, pe care este liber să meargă mai departe, o eventuală revenire a acestuia în partidul din care a plect nefiind plauzibilă pentru Pîrvulescu. Rămâne de văzut, evident, cât de plauzibilă este revenirea deputatului Calotă în PNL pentru conducerea liberală de la Centru, care a făcut, de altfel, şi numirile actualilor copreşedinţi în fruntea organizaţiei din judeţ.
Despre anul electoral 2016, cu alegeri locale, dar şi parlamentare, liderii PNL spun că partidul pe care îl păstoresc este deja în campanie, astfel că se fac calcule pentru câştigarea unui scor electoral bun, dar că se şi lucrează la sondaje interne, chiar şi în rândul primarilor în funcţie, care să determine candidaţii cu cele mai multe şanse în alegeri.
Campania electorală este cu atât mai interesantă cu cât liberalii au primit o mână de ajutor din partea judecătorilor ÎCCJ, care l-au eliminat, cel puţin teoretic, din viaţa politică pe Liviu Dragnea, principalul adversar al liberalilor.
Referitor la subiectul Liviu Dragnea, Costel Barbu preferă să nu se entuziasmeze şi aşteaptă decizia completului de 5 judecători, în timp ce Eugen Pîrvulescu, prim-vicepreşedintele vechiului PNL, partener al PSD în iulie 2012, se dezice de ziua votului pentru referendumul de demitere al preşedintelui Traian Băsescu, nefiind în PNL la momentul respectiv.
„Noi ne-am bucura dacă (n.r. Liviu Dragnea) nu ar mai fi în politica teleormăneană. Vom munci pentru 2016, să scoatem în jur de 55 de primari, va fi sondaj în fiecare localitate”, a precizat Costel Barbu. (Violeta Mocanu)
Pavelescu in 2012 la data referendumului era membru PDL(impreuna cu Sami Calota) si apropiat al lui Basescu.
Mariana Stoian in loc de purtator de cuvant ar fi purtator de iluzii.
,,,,,,,,,De ce aruncati la „mantinela” fondatorii partidului PDL ?,,,,,,,,asa procedati si cu
D-ul Quintus din PNL ?,,,,,care este logica acestei masuri tacite ?,,,,,,,,am cea mai mare vechime in partid,am cotizatia la zi,toti cei de astazi sunt predecesorii mei,care nu pot a se purta ,,,,,,miseleste,,,,,,credeti ca aceasta masura retrograda este in acord cu doctrina democrat/liberala ?,,,,,daca incepeti aceasta constructie politica in felul acesta PNL-ul nou este sortit pieirii din start,continuind fuga dupa poztii in partid pentru ,,,,,,,LACOMI POLITICI,,,,,,ca pana acum,in detrimentul electoratului care de 25 de ani este ,,,,FURAT CU SALBATICIE,,,,,,,,