Eveniment

Lucrările la podul peste râul Vedea vor fi reluate imediat ce vremea va permite

Monica DUMITRESCU

Demarate la începutul lunii august 2016, lucrările de reabilitare a podului peste râul Vedea situat pe DN 6 la intrare în municipiul Alexandria, având ca termen de finalizare două luni, au fost sistate după numai o lună din cauza descoperirii unor serioase avarii la structura de rezistenţă. Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în timpul execuţiei lucrărilor de reabilitare a podului, în momentul în care s-a realizat decopertarea căii şi a trotuarelor, s-au observat fisuri longitudinale care nu puteau fi identificate înaintea decopertării. Din acest motiv, se impune o serie de lucrări suplimentare, care nu au fost prevăzute iniţial în contract.

Procesul birocratic şi vremea nefavorabilă, care au urmat nu au permis reluarea lucrărilor până la această dată, constructorul urmând să redeschidă şantierul imediat ce vremea va permite. Licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor suplimentare a fost ţinută pe 22 decembrie 2016.

“La pod vor începe lucrările. Este semnat contractul tot cu firma care a lucrat până acum. Am pierdut câteva luni degeaba. Lucrările vor începe imediat ce vremea va permite, adică temperaturi de peste 5 grade pentru a putea turna betoane speciale. În două luni, două luni şi un pic, din momentul în care încep lucrările, dacă nu sunt fenomene meteo deosebite ar trebui să termine”, a spus primarul Victor Drăguşin la sfârşitul săptămânii trecute.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.