Social

Lucrările la Bacalaureat, transportate la centrul de evaluare cu maşina personală a inspectorului şcolar general adjunct

colegiudanielaMonica DUMITRESCU

Decizia Ministerului Educaţiei privind evaluarea lucrărilor la probele scrise ale Bacalaureatului în alt judeţ a pus în încurcătură Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman. Şi asta pentru că instituţia are un singur şofer, la dispoziţia inspectorului şcolar general Valeria Gherghe. Cum aceasta se află în această perioadă în concediu de odihnă, şoferul cu pricina a profitat de ocazie şi a intrat şi el în concediu, potrivit inspectorului general adjunct Monica Coman.

În aceste condiţii, lucrările candidaţilor teleormăneni din această sesiune a Bacalaureatului, care trebuie transportate la un centru de evaluare desemnat de Ministerul Educaţiei în afara judeţelui, ajung la destinaţie cu maşina personală a inspectorului şcolar general adjunct, care este şi preşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat.

Problema a fost ridicată de prof. Monica Coman în şedinţa Colegiului prefectural desfăşurată marţi, 25 august. Aceasta a solicitat sprijinul autorităţilor pentru transportul lucrărilor scrise de la Bacalaureat, sesiunea a doua, care se desfăşoară în această perioadă, spunând că după programul încărcat pe care îl are în această perioadă în fiecare zi, ca preşedinte al comisiei judeţene de Bacalaureat, din cauza oboselii acumulate, şofatul până la centrul de evaluare din afara judeţului, la ore târzii în noapte, reprezintă un pericol.

“În seara zilei de luni, când mă întorceam de la centrul de evaluare unde am dus lucrările de la prima probă scrisă a Bacalaureatului, din cauza oboselii, la ieşire din Roşiorii de Vede, am fost la un pas să fac un accident. Cu mine în maşină se aflau colegi din comisia judeţeană de Bacalaureat şi jandarmul care ne-a însoţit până la centrul de evaluare”, a precizat prof. Monica Coman.

Solicitarea inspectorului şcolar general adjunct a rămas, însă, fără rezolvare. Prefectul Daniela Carmen Dan a considerat că transportul lucrărilor la centrul de evaluare ţine de “bucătăria” internă a ISJ.

Pentru transportul lucrărilor la cea de-a doua probă scrisă din cadrul acestei sesiuni a Bacalaureatului, desfăşurată miercuri, 26 august, se pare că un alt membru al comisiei judeţene de examen s-a oferit să pună maşina personală la bătaie şi va fi şoferul de serviciu, în condiţiile în care, după ultima cursă în acest sens, maşina inspectorului şcolar general adjunct a suferit oarece avarii.

2 Comments

  1. haiducul mioritic

    Chemati ambulanta sa le transporte!cat caz se face din nimic.de rezultatele dezastruoase nu se cramponeaza nimeni?

  2. Tot ISJ TELEORMAN este o MARE MIZERIE!!!INCOMPETENTA, CORUPTIE, lipsa de VALOARE MORALA si INTELECUALA!!!!O BRIGADA A MINISTERULUI, o IGENIZARE a ISJ ar fi BINEVENITE!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.