Social

Lucrările de reabilitare a Centrului de transfuzie sanguină din municipiul Alexandria se apropie de final

img_6789img_6785

Monica DUMITRESCU

Printr-un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Teleorman, Centrul de transfuzie sanguină din municipiul Alexandria se află într-un proces de reabilitare şi modernizare, care va fi finalizat până la sfârşitul acestei luni. Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, cu prilejul unei vizite de lucru pentru verificarea stadiului lucrărilor efectuată miercuri, 9 noiembrie, lucrările au fost demarate la jumătatea lunii mai 2016 şi s-au derulat conform termenelor din contract.

“Reabilitarea centrului este o investiţie importantă pentru că este singura unitate de acest gen din judeţ. Toată pardoseala a fost schimbată, gresie nouă, zugrăveli noi, tencuieli noi, termoizolaţii, instalaţiile sanitare electrice schimbate. Ştim ce înseamnă necesarul de sânge atunci când este nevoie pentru a salva vieţi, pentru ca cei care au nevoie să îl primească în cele mai bune condiţii”, a declarat Adrian Gâdea.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.200.000 lei, bani proveniţi din bugetul local al judeţului Teleorman.

În urma reabilitării, clădirea a fost recompartimentată pentru a corespunde cerinţelor de igienă practicate în sistemul sanitar.

“Odată terminate lucrările, vom putea să lucrăm la capacitatea maximă şi în condiţii normale de lucru pentru o unitate sanitară. Clădirea este compartimentată astfel încât circuitul donatorilor să nu se intersecteze cu circuitul probelor de laborator în sensul că într-o parte a clădirii vom avea recoltarea, iar în partea cealaltă a clădirii vom avea laboratoarele unde se testează analizele de sânge”, a precizat directorul centrului de transfuzii Daniela Ciobanu. Aceasta a mai spus şi că numărul donatorilor a scăzut în ultimul timp, însă în perioada următoare speră ca situaţia să se îmbunătăţească.

În prezent, Centrul de transfuzii îşi desfăşoară activitatea într-una dintre laturile construcţiei, complet reabilitată şi funcţională. Cea de a doua parte a construcţiei se află în stadiu avansat de realizare.

Potrivit primarului municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, modernizarea Centrului de Transfuzii Sanguine este o realizare foarte importantă pentru judeţ şi proiectele de investiţii în domeniul sănătăţii nu se vor opri aici,  la nivelul municipiului luându-se în calcul şi realizarea unei maternităţi separată de spitalul judeţean.

“Este un edificiu care aparţine de Consiliul Judeţean, dar mă bucur că este în Alexandria. Această clădire dă speranţă, sângele înseamnă viaţă, şi am convingerea că suntem pe drumul cel mai bun”, a declarat primarul Drăguşin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.