Social

Lucrări de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale Nr. 7 prin PNDL II

Școala Gimnazială Nr. 7 din municipiul Alexandria va beneficia, în perioada următoare, de ample lucrări de reabilitare și modernizare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Odată finalizate lucrările, elevii vor beneficia de șapte laboratoare multimedia, de fizică, chimie, biologie, mate-info, limbi moderne, istorie-geografie și arte, susțin reprezentanții Primăriei.

Potrivit proiectului, pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare, modernizare cladire (laboratoare multimedia) Școala Gimnazială nr. 7”, sunt prevăzute numeroase lucrări de reparații interioare, respectiv reparații/finisaje interioare; reabilitarea interioară a grupurilor sanitare pentru elevi; realizarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; anvelopare clădire; înlocuirea pardoselilor din parchet degradate în sălile de clasă; înlocuirea ușilor interioare din lemn/ metalice existente, cu uși din PVC; zugrăveli lavabile la pereți și tavane, vopsiri; înlocuire lambriuri existente; realizare instalație de hidranți interiori; realizare coș de fum pentru centrala termică.

Totodată, în ceea ce privește exteriorul, în proiect sunt incluse reparații/finisaje exterioare; tencuială decorativă; reparații învelitoare tablă; înlocuire tâmplărie uși și ferestre; montarea de jgheaburi și burlane pentru preluarea apelor meteorice; montarea de opritori de zapadă la învelitoare; execuția unei izolații termice la pereții exteriori; zugraveală lavabilă la pereții exteriori; reparații tencuieli; refacerea trotuarelor de protecție cu grad avansat de uzură; refacerea aleii de acces pentru elevi; refacerea rampei de acces pentru persoane cu dizabilități.

În proiect sunt incluse și lucrări de refacere a instalațiilor sanitare, precum și lucrări de refacere a instalațiilor electrice (instalații electrice interioare de iluminat și prize; instalații electrice de iluminat de siguranță; instalația de paratrăsnet).

Banii necesari pentru realizarea obiectivului de investiții vin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, dar și din bugetul local al municipiului Alexandria. La finalizarea lucrărilor, 620 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 7, precum și dascălii acestora, vor beneficia de condiții moderne de desfășurare a procesului didactic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.