Economie

Lucrări de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale la Roșiorii de Vede

Din luna octombrie au început lucrările de extindere a rețelei de gaze naturale și a racordurilor la utilizatorii casnici din municipiul Roșiori de Vede.

“Extinderea rețelei de gaze naturale în municipiu este o cerință mai veche a locuitorilor de pe străzile neracordate la rețeaua de distribuție a municipiului. În trecut, am intervenit de mai multe ori la operatorul rețelei de distribuție pentru a rezolva această situație inechitabilă. Însă, fără succes, întrucât operatorul rețelei folosea drept criteriu de evaluare principiul eficienței economice. Odată cu apariția Ordinului Autorității Naționale de Reglementare a Energiei (A.N.R.E.) nr. 178/2020, această inechitate între locuitorii din municipiu a fost înlăturată, operatorii fiind obligați să realizeze extinderile de rețea și racordurile pe cheltuiala lor, urmând să recupereze costurile din tariful de distribuție a gazelor”, a declarat primarul Valerică Gheorghe Cîrciumaru.

La o primă estimare, actuala rețea va fi extinsă cu aproximativ 13.000 ml de conductă.

“Acum se lucrează pe strada Dorobanți, unde se vor introduce 1500 ml de conductă, la care se vor racorda toate străzile adiacente. Dacă vremea va fi favorabilă, vor începe lucrările și pe strada Băltoilor. Pentru primăvară, sunt programate Bulevardul Comercial și strada Alexandru Dobrescu. Vor urma extinderi pe străzile Belitori și Dunării, partea neracordată, dincolo de barieră”, a mai declarat edilul șef al municipiului.

Lucrările de extindere a rețelei sunt executate de S.C. Premier Energy S.R.L., operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale din Roșiori de Vede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.