Politic

Lucian Militaru: “Voi candida la Primăria Videle, indiferent de rezultatul sondajului”

Pentru clasa politică teleormăneană, Lucian Militaru nu este nici pe departe un anonim. Cu trei mandate consecutive de primar la Videle, democrat-liberalul s-a ales cu un mandat de deputat în Parlamentul României, după alegerile generale din toamna anului 2012.

Dar fotoliul de parlamentar nu pare să-l fi fascinat pe democrat-liberalul Lucian Militaru, astfel că, după trei ani în petrecuţi în Camera Deputaţilor şi cu aproape jumătate de an înaintea scrutinului pentru locale, acesta este hotărât să revină în politica locală, obiectivul său fiind câştigarea unui nou mandat în fruntea administraţiei locale de la Videle.

În acest sens, candidatura sa în sondajul intern al PNL este, mai degrabă, o procedură, prezenţa democrat-liberalului pe buletinul de vot la scrutinul pentru locale fiind aproape o certitudine. De altfel, democrat-liberalul a ţinut să lămurească în acest sens şi discuţiile referitoare la o eventuală piedică ce s-ar putea ivi odată cu adoptarea criteriilor de integritate, dată fiind calitatea sa de membru al PCR. Astfel, spune deputatul Lucian Miliatru, faptul că a activat în organizaţia de tineret al Partidului Comunist nu-l împiedică să candideze la localele din vara anului viitor, iar orice discuţii ivite pe acest subiect sunt simple speculaţii.

Nici concurenţa din partid nu pare să reprezinte o problemă pentru Lucian Militaru, astfel că, referitor la prezenţa primarului de la Moşteni în sondajul intern ce va da candidatul PNL pentru Primăria Videle, democrat-liberalul a declarat că Vică Tăbărana, la fel ca oricare alt liberal, îşi poate depune candidatura pentru orice funcţie aleasă. Însă, a precizat liderul PDL, indiferent de rezultatul sondajului intern, va candida pentru un nou mandat de primar la localele din vara anului viitor, în acest sens nefiind exclusă o candidatură din poziţia de candidat independent, ori cu susţinerea unui alt partid.

“Vreau să fie foarte clar un lucru: voi candida la Primăria Videle, indiferent de rezultatul sondajului. PNL este un partid democratic şi oricare dintre colegii mei a fost liber să se înscrie în cursa internă, însă eu spun foarte clar că voi candida la Primărie, indiferent de ce va spune sondajul partidului”, a declarat deputatul Lucian Militaru.

Cu toate acestea, potrivit deputatului Militaru, faptul că, în sondajul intern al PNL, alături de cei doi copreşedinţi ai organizaţiei de la Videle, apare încă un candidat, poate fi interpretat drept o tentativă de demobilizare într-o organizaţie în care liberalii au şanse să se aleagă cu prima funcţie din administraţia locală în vara anului viitor.

“La Videle, la fel ca la Turnu Măgurele şi chiar şi la Alexandria, partidul are şanse mari să câştige alegerile, iar acum se încearcă să se bage băţul printre gard, să nu cumva să deranjăm”, a precizat deputatul Militaru.

Dintre cele trei municipii şi două oraşe teleormănene, municipiul reşedinţă de judeţ a fost adjudecat de vechiul PDL prin democrat-liberalul Florin Titirişcă, iar municipiul Turnu Măgurele de către democrat-liberalul Claudiu Crăcea. Un rezultat favorabil al deputatului Lucian Militaru în sondajul de la Videle ar da a treia victorie a vechilor democrat-liberali în judeţ. (Violeta Mocanu)

8 Comments

 1. Despre care locuri de munca vorbesti Andu-le? Spune-mi si mie unul creat de Badanoiu

 2. in timpul mandatelor lui Militaru la Videle sa vazut nimic,decat reusita intereselor sale si ale apropiatilor sai-Galos,Ene,Perica Haita,rudele lui Videanu,Angelica,etc
  Pe timpul mandatului lui Balanoiu sunt o serie de relizari-amenajara spitalului,reabiltarea strazilor si parcarilor etc toate astea il fac pe actualul primar sa candideze si sa castige alegerile din 2016.
  Nici Lucica Militaru nu va ramane pe drumuri.Il va angaja Domnul Bratu de la Magazinul de mobila avand in vedere ca tot dansul la ajutat pe timpul comunistilor sa intre in politica PCR si sa ajunga in fuctii de conducere.

 3. Militaru poate sa revina, bravo lui…Badanoiu poate sa ramana, bravo si lui!
  A asistat tot orasul la acuzele aduse lui Militaru, insa surpriza:nu am auzit ca vreunul din PDL-istii lui sau el sa fie condamnat penal pentru ceea ce Badanoiu a tipat trei ani si jumatate…
  Ori astia din PDL sunt niste hoti destepti ,fir-ar ai naibii, ori Militaru este nevinovat!
  Si cum in ziua de astazi parlamentari grei au fost dusi la DNA , ori au fost incarcerati, tind sa cred ca Militaru este nevinovat, pana acum patea ceva daca se adevereau vorbele actualului primar!
  Impartial vorbind, totusi, 3 mandate de primar si unul de parlamentar nu obtine oricine ,asadar Militaru nu este un anonim, nu pot sa cred ca va lua 2% din voturi, sa fim sinceri acum, dar nici Badanoiu nu este usor de dat la o parte…la Videle se va da batalie grea…bafta amandurora, amandoi merita!

 4. Politruci la orice usa,
  Cu chelie si cu freza ,
  Atunci le zieau in rusa,
  Azi le zic toti in ngleza,,,,,

  Ce scoli au facut,Badie,
  De urgent s-au adaptat ?
  Comunism-Democratie,
  Tot asa i-a alaptat !

  Au distrus mii de destine
  La CANAL sau PUSCARIE,
  Azi tot lor le este bine,
  Restul ,,,,flori la palarie,,,,,

 5. Rusine !!!! PRIM-SECRETAR UTC, candidat la primarie ? Ce ar spune cei care au fost inchisi la Gherla,Aiud, Sighet sau cei care au murit la canalul Dunare-Marea Neagra,cei care au fost dati afara din serviciu,cei care au fost dati pe mana securitatii pentru faptul ca nu erau de acord cu ideiile inaltatoare ale regimului? Partidul comunist a desfiintat in 1947 P.N.L -ul .Ce vina are MILITARU ? Impartirea s-a facut deja : Teleormanul este al fostului P.D.L cu ajutorul unor ,,BRUTUSI” . Pacat, mare pacat !!!!

 6. Atunci de ce se mai fac sondaje? De ce nu respecta toti deciziile partidului? Ce zice incompatibilul Bitanu in acest caz?

 7. Militaru Lucica a avut si fctie destul de mare in PCR pentru varsta si mai ales pregatirea pe care a avut-o la acea vreme.
  A fost tipul lingusitor, specific unui activist deal PCR-lui.

 8. Probabil iar a visat urat Militaru,nu are nici cea mai mica sansa sa obtina nici macar 2% din voturi, lumea nu a uitat cum se comporta precum un mosier in Videle, de cand a plecat de la primarie, orasul a inflorit, sau facut si se fac investitii,noi locuri de munca au fost create, nu are sanse, sa viseze in continuare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.