Eveniment

“Logofăt în Cancelaria Primăriei” – atelier de educație muzeală

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează joi, 27 aprilie 2023, ora 10.00, atelierul de educație muzeală “Logofăt în Cancelaria Primăriei”.

La manifestarese vor participa elevii clasei a VI-a E de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Alexandria, coordonați de prof. Tatiana Ciofalcă.

În cadrul atelierului, copiii vor primi informații, prin intermediul unei prezentări PowerPoint, despre: suportul de scris, instrumentele de scris, scriere şi alfabet, sigilii, dar şi despre activităţile şi îndatoririle unui logofăt în Evul Mediu

După partea introductivă, elevii vor intra în rolul unui logofăt de cancelarie, trebuind să copieze, cu ajutorul penelor de gâscă sau a tocurilor de scris, alfabetul vechi românesc şi chiar să se familiarizeze şi cu alfabetul chirilic. La final, copiii își vor completa diplomele prin care vor fi ridicaţi în rangul de Logofăt de Cancelarie pe care vor aplica sigilii de ceară, informează reprezentanții muzeului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.