Eveniment

Locurile disponibile la concursul de rezidenţiat au fost suplimentate

Ministerul Sănătaţii a luat decizia de a suplimenta locurile disponibile la concursul de rezidenţiat din luna noiembrie 2012, astfel încât numărul acestora să fie similar cu cel din anul precedent.

“Recent, am luat decizia de a suplimenta locurile disponibile în concurs, astfel încât să ajungem la un nivel similar cu cel de anul trecut. Am suplimentat cu încă 48 de locuri, sunt cu 10 locuri mai puţine decât în 2011. Suplimentarea a fost făcută recent”, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, iar purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore, a precizat că “în momentul în care vor fi aprobate, candidaţii la concursul de rezidenţiat vor putea găsi pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii specialităţile în care s-a făcut suplimentarea şi centrele unde sunt locuri în plus”. MS a scos la concurs 2.552 de locuri, 2.210 în domeniul medicină, 248 în domeniul medicinei dentare şi 94 de locuri în domeniul farmaceutic, la nivelul judeţului necesarul de medici fiind de 44 de medici, dintre care 5 posturi sunt scoase la concursul de rezidenţiat în domeniul farmaceutic.

Una dintre noutăţile pe care o aduce rezidenţiatul din acest an e faptul că se organizează concurs pe post şi pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici, ca anul trecut. Ministerul a stabilit deja şi care sunt specialităţile deficitare pentru care se organizează rezidenţiat pe post în spitale clinice cu secţii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice în sesiunea 25 noiembrie 2012 şi anume, anestezie şi terapie intensivă , boli infecţioase, chirurgie cardiovasculară, epidemiologie, farmacie clinică, hematologie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, neonatologie, neurochirurgie, oncologie medicală, ortopedie şi traumatologie, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, radiologie şi imagistică medicală, radioterapie şi recuperare, medicină fizică şi balneologie. Examenul va avea loc descentralizat, pe centre universitare, pentru al doilea an consecutiv. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.