Social

Locuri libere în centrele de vaccinare din județ/ Cum pot face rapelul persoanele care au făcut prima doză în altă țară

2.815 de locuri sunt disponibile pentru persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, în centrele de vaccinare funcționale la nivelul județului Teleorman, dintre acestea 1.206 pentru imunizarea cu serul produs de AstraZeneca, potrivit datelor de pe Platforma națională de vaccinare. Cu mai puțin de o săptămână în urmă, 3.607 persoane erau programate pentru imunizarea împotriva COVID-19, pe listele de așteptare ale centrelor de vaccinare din județ.

La nivelul județului, se imunizează, în prezent, cu trei seruri împotriva COVID-19, respectiv cel produs de Pfizer, cel produs de Moderna și cel produs de AstraZeneca, fiind deschise în acest sens 13 centre de vaccinare, dintre care două în Alexandria (cu capacitate de 168, respectiv 84 de locuri), câte unul în celelalte municipii și orașe, respectiv Turnu Măgurele (două fluxuri), Roșiori de Vede (două fluxuri), Zimnicea și Videle (câte un flux), dar și în localități rurale, respectiv Balaci (capacitate zilnică de 84 de locuri, se imunizează cu serul produs de Pfizer), Cervenia și Plosca (capacitate de 84 de locuri, se imunizează cu serul produs de Pfizer), Furculești (capacitate zilnică de 96 de locuri, se vaccinează cu serul produs de Moderna), Talpa, Botoroaga și Olteni (se imunizează cu serul produs de AstraZeneca, câte 96/zi de locuri pentru fiecare).

Singurul centru de vaccinare cu persoane aflate pe lista de așteptare este Centrul de vaccinare nr.2 din Alexandria, unde la transmiterea știrii erau programate pe listă 683 de persoane.

La nivelul județului a fost mărită, la începutul săptămânii trecute, capacitatea de imunizare împotriva COVID-19, astfel că două noi fluxuri de vaccinare au fost introduse în centrele de la Turnu Măgurele și Roșiori de Vede, iar operațional a devenit și centrul de la Balaci, unde se pot imuniza, tot cu serul produs de Pfizer, tot câte 84 de persoane. De asemenea, la centrul de la Furculești, unde se imunizează cu serul produs de Moderna, se vaccineză la capacitate maximă, respectiv câte 96 de persoane/flux.

Precizări privind administrarea rapelului pentru persoanele vaccinate cu prima doză în străinătate

Pentru persoanele care s-au vaccinat cu prima doză de ser împotriva Covid-19 într-o altă țară, vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu același tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Persoanele aflate în această situație vor contacta reprezentanții centrului ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

La vaccinarea cu a doua doză având, aceste persoane trebuie să aibă  asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare. După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Procedura este valabilă pentru cetățenii români sau străini cu drept de ședere în România, care au început procesul de imunizare în alt stat și se află pe teritoriul țării noastre atunci când trebuie să li se administreze doza a doua de vaccin, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.