Social

Locuri de muncă vacante în domeniul agricol în Spania şi Danemarca

Persoanele care doresc un loc de muncă în domeniul agricol în afara graniţelor ţării îşi pot încerca norocul în luna ianuarie 2013 când Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează o selecţie pentru Spania şi Danemarca. Pot participa persoanele aflate în baza de date a agenţiei.

La nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate, un număr de aproximativ 1.198 de locuri de muncă în Spania (1000 pentru femei şi 198 pentru barbaţi) pentru campania de cules căpşuni, din anul 2013. Contractele se vor semna pentru o perioadă de 3 luni, iar salariul oferit este de 38,63 euro brut/zi.

În sectorul agricol din Danemarca sunt disponibile 160 de locuri de muncă dintre care 100 de posturi pentru culegătorii de mazăre şi 60 posturi pentru culegătorii de căpşuni şi zmeură. Candidaţii pentru aceste posturi trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani, cunoştinţe de limba engleză, nivel mediu.

Teleormănenii interesaţi să lucreze în străinătate pe durată determinată se pot adresa Compartimentului EURES, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, pentru înregistrarea în baza de date, în vederea participării la selecţiile organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Dosarul de înscriere trebuie să conţină copie după BI/CI sau Paşaport (cu valabilitate de minim 6 luni); cazierul judiciar (care să ateste că persoana nu are antecedente penale, al cărui termen de valabilitate să fie de 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; C.V. în limba română (model EUROPASS) şi cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura EURES).

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman până la acestă dată sunt depuse 655 de dosare pentru obţinerea unui loc de muncă în Spaţiul Economic European, pentru perioada determinată în diferite domenii de activitate. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.