Social

Locuri de muncă puţine la început de an în Teleorman

Doar 41 de locuri de muncă vacante oferă agenţii economici din Teleorman la început de an, potrivit datelor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Dintre acestea, 13 sunt pentru persoane cu studii superioare (4 posturi – inginer electrotehnist, 4 posturi – inginer mecanic, 2 posturi- coordonator compartiment colectiv de bancă şi câte un post pentru operator introducere şi prelucrare date, referent relaţii externe şi inginer mecanic). Celelalte 28 de posturi sunt disponibile pentru persoanele cu studii medii sau profesionale. Cea mai mare ofertă este pentru agenţi de vânzare (13 posturi), urmată de agenţii de asigurări (4 posturi), electrician montare şi reparaţii aparataj electric de protecţie, relee automatizare (4 posturi), lucrător comercial (3 posturi). Restul locurilor de muncă vacante în această perioadă sunt pentru operator la maşini unelte cu comandă numerică (2 posturi), fochist pentru cazane de abur şi de apă fierbinte (1 post), contabil pentru care se solicită liceul de specialitate (1 post). Oferta este valabilă până pe 9 ianuarie 2013.

În condiţiile în care rata şomajului în Teleorman a ajuns la sfârşitul anului trecut la 9,9%, numărul şomerilor depăşind 15.000, oferta locurilor de muncă este extrem de mică la acest început de an. Dacă judeţul Teleorman se clasează pe primele locuri la nivel naţional, cu una dintre cele mai mari rate a şomajului, când vine vorba de oferta locurilor de muncă, se clasează în coada clasamentului, printre judeţele cu cea mai săracă ofertă. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt puse la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în judeţul Cluj (812 posturi), în Bucureşti (512 posturi) şi în judeţul Iaşi (500 posturi).

Judeţele cu cea mai mică ofertă sunt Buzău şi Caraş-Severin, cu câte 6 posturi, şi judeţul Bacău, cu un singur post. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.