Politic

Locuri de muncă, principala solicitare a oamenilor care trec pragul cabinetelor parlamentare din Videle

Cabinet Militaru (1)Doi deputaţi şi un europarlamentar şi-au deschis cabinete pe raza oraşului Videle unde acordă audienţe, de regulă la sfârşit de săptămână, dacă nu sunt reţinuţi în alte locuri cu alte probleme. Este vorba despre deputatul PSD Valentin Boboc, deputatul PDL Lucian Militaru şi europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă. La sfârşitul săptămânii trecute însă, niciunul din cei trei parlamentari nu a fost de găsit la cabinet. Dacă la cabinetele celor doi aleşi din PSD, Viorica Dăncilă şi Valentin Boboc, se aflau persoane din cadrul formaţiunii politice care puteau da detalii despre programul parlamentarilor şi înregistrau solicitările oamenilor, programându-i eventual pentru audienţe, la cabinetul deputatului Lucian Militaru uşile erau încuiate şi în afara numeroaselor afişe cu sigla partidului pe care îl reprezintă acesta, puse mai degrabă pe post de jaluzele, nicio informaţie despre programul acestuia nu era afişată.

Contactată telefonic, europarlamentarul Viorica Dăncilă a mărturisit că se află la o întrunire cu femeile social-democrate în afara judeţului, dar, ca în fiecare week-end, îşi va face timp şi de data aceasta să treacă pe la cabinetul parlamentar. Aceasta spune că săptămânal trec pragul cabinetului parlamentar peste 50 de oameni din Videle, dar şi din localităţile învecinate. Cei mai mulţi, peste 90%, solicită locuri de muncă pentru ei sau copiii lor. “Lipsa locurilor de muncă este cea mai mare problemă a oamenilor din zonă. Din păcate, eu nu am cum să îi ajut pe cei care solicită loc de muncă imediat, acest lucru nu depinde de mine. Locurile de muncă sunt puţine în zonă şi sunt ocupate, nu putem să îi dăm pe unii afară şi să îi angajăm pe alţii. Nu rezolvăm nimic aşa. Singura soluţie este crearea unor noi locuri de muncă prin aducerea de investitori, aceasta fiind o prioritate atât pentru mine, cât şi pentru autorităţile locale. Au venit investitori din Israel, dar nu s-a concretizat nimic. Investitori au venit întotdeauna, dar până anul trecut la Videle a fost o perioadă agitată politic şi, din nefericire, nu a rămas niciunul. Sper ca lucrurile să intre pe un făgaş normal cât mai curând”, a declarat Viorica Dăncilă.

Acesta a mai precizat că pe lista solicitărilor pe care le primeşte săptămânal mai sunt ajutoare pentru rezolvarea unor probleme de sănătate. “Pe unii i-am ajutat, pe alţii nu am putut însă”, mărturiseşte aceasta.

Mai sunt şi solicitări pentru locuinţe, o altă problemă cu care se confruntă oraşul Videle, ca de altfel majoritatea oraşelor din ţară. Viorica Dăncilă spune că sunt şi oameni care vin în audienţă şi nu cer nimic. Vin pur şi simplu cu propuneri, cu idei legate de învăţământ, de sănătate, pe care aceasta le ascultă şi încearcă să le promoveze.

Şi la cabinetul deputatului Valentin Boboc vin săptămânal cam tot atâţia oameni şi tot cu aceleaşi probleme. Deputatul are zi de audienţă şi joia, iar când acesta nu este la cabinet, ca şi la europarlamenturul Viorica Dăncilă, membrii PSD din Videle asigură permanenţa prin rotaţie.

Videlenii l-au mai ales să-i reprezinte în Parlamentul României şi pe senatorul PSD Timotei Stuparu care însă se împarte între cabinetele parlamentare din Blejeşti, o comună destul de apropiată de Videle şi cel deschis la Roşiorii de Vede, celălalt oraş din colegiul în care a fost ales. (M.D.)

One Comment

  1. sa-mi ziceti si mie cand apare pe la Blejesti….ca in afara secretarei lui si a unor maimutoi nu am vazut pe nimenea…dar este normal pentru ca saracul neavand bani si-a „inchiriat” un birou in Primaria Blejesti prin bunavointa domnului primar de acolo …in rest toate bune …cred ca suma pe chirie acopera costurile cu curatenia…dar asta este traim in Romania doar …

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.