Economie

Locuri de muncă în Israel pentru constructori români

constructiiMonica DUMITRESCU

Muncitorii români calificaţi în construcţii care caută un loc de muncă în afara graniţelor ţării au o nouă şansă. Începând din ianuarie 2015, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cetăţenii români pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel. Angajarea lucrătorilor are loc în baza Protocolului dintre Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din statul Israel privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, semnat la 24 iunie 2014. Protocolul este pus în aplicare de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populație, Emigrare şi Frontieră din Israel.

Persoanele interesate trebuie să aibă calificare sau experienţă în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată, (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); fierari-betonişti, îndoirea fierului, (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari-faianţari, acoperirea podelilor şi pereţilor cu faianţă (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit.

Muncitorii români interesaţi de această ofertă prebuie să mai îndeplinească o serie de condiţii: să nu fi lucrat anterior în Israel; să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor;        să nu aibă cazier judiciar; să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi; să nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni. Salariu lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.

Teleormănenii care doresc să aplice pentru un astfel de job în Israel se pot înscrie la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele documente: cerere tip; CV; declaraţie tip bilingvă; copie CI; copie paşaport; copii ale actelor de studii şi de calificare (toate paginile scrise), după caz; copii ale documentelor care atestă experienţa, vechimea în muncă, dupa caz; cazier judiciar valabil, în original.

Informaţii legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă etc. se găsesc pe pagina web a ANOFM – www.anofm.ro sau la numărul de telefon – linia specială JRS România 031.9499.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.