Social

Locuințe distruse de foc în Necșești și în Turnu Măgurele

Din aruncarea unei țigări nestinse corespunzător, în vegetația uscată din apropierea unei gospodării, a rezultat un incendiu, care a afectat două locuințe, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman în urma primelor cercetări asupra cazului. Pagubele întregistrate pentru cele două case de locuit incendiate, cu suprafețe de 70, respectiv 80 mp, au fost estimate la suma de 30.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 100.000 de lei.

În jurul orei 17:11, pe 2 august, un cetățean a solicitat, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit în satul Gârdești, comuna Necșești, la două case nelocuite, cu pericol de propagare la celelalte gospodării din imediata apropiere. Deși focul a fost localizat rapid, stingerea totală a acestuia a durat aproape patru ore de intervenție din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile și a vegetației uscate abundente din interiorul celor două curți nelocuite.

Astfel, pentru localizarea și lichidarea incendiului, au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, iar membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Necșești au intervenit cu o autocisternă și personalul SVSU Vârtoape cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Din păcate, un alt eveniment de acest fel a avut loc, tot pe 2 august, în municipiul Turnu Măgurele, pe strada Călmățuiu, unde acoperișul unei locuințe a fost distrus de foc pe o suprafață de circa 150 mp. Pompierii militari turneni au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, localizând incendiul și reușind să-l stingă în aproximativ o oră. Valoarea pagubelor, la fel ca și în cazul anterior, a fost estimată la suma de 30.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 100.000 de lei. Din primele cercetări reiese că un scurtcircuit produs la instalația electrică ce prezenta improvizații reprezintă cauza probabilă a evenimentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.