Eveniment

Locuință distrusă de flăcări la Vârtoape

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, noaptea trecută, la o gospodărie din satul Vîrtoapele de Jos, cu pericol de propagare la alte locuințe și anexe gospodărești din imediata apropiere. Din fericire, intervenția pompierilor, deși extrem de dificilă, s-a soldat doar cu pagube materiale, cei patru adulți și trei copii care se aflau în interior reușiseră să iasă la timp din flăcările ce cuprinseseră locuința.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Alături de pompierii militari, la intervenție s-au deplasat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Vîrtoapele, cu o mașină de stingere.

Incendiul, care a fost stins în totalitate după aproape trei ore de luptă cu flăcările, a distrus întreaga casă de locuit, pe o suprafață de cca. 120 mp, și toate bunurile care se aflau în interior. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 50.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând locuințele din apropiere la peste 40.000 de lei.

Intervenția pompierilor la fața locului a fost dificilă deoarece focul a fost observat și anunțat cu întârziere pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, flăcările manifestându-se generalizat la sosirea primelor echipaje, a cantității mari de materiale combustibile și a fumului dens provenit de la acestea. Pe timpul misiunii, pompierii au reușit să evacueze două butelii, acestea prezentând pericol de explozie.

Paramedicii au asistat o femeie, care prezenta un atac de panică, aceasta refuzând transportarea la spital după acordarea primului ajutor.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.