Sport

LNBF – etapa 7 – Victorie “cu suflet” pentru BC-CST Alexandria

bctCel mai interesant joc al etapei în baschetul feminin, derbiul BC-CST Alexandria – Universitatea Alba Iulia, s-a jucat sâmbătă seara, în fața unui public mai puțin numeros decât de obicei (poate frigul de afară sau ora de start care s-a schimbat, au dus la un număr mai mic de spectatori, majoritatea preferând să urmărească disputa la televizor), dar foarte zgomotos. Meciul în schimb, a fost unul de infarct, cu alexăndrencele la timonă în trei din cele patru sferturi din meci, cu o revenire impresionantă a oaspeților, care au lăsat senzația că pot să câștige lejer și cu o evoluție debordantă a gazdelor. Practic, meciul de sâmbătă s-a câștigat cu sufletul, diferențele dintre cele două echipe fiind în favoarea oaspetelor, prin prisma bugetului, lotului și pretențiilor. În schimb, Mădălin Piperea și-a motivat perfect elevele, acestea au avut un start senzațional de meci, apoi au reușit să pună probleme majore adversarelor și, când au avut un moment de cădere, au arătat că au resurse și determinare și au revenit. Toate, absolut toate jucătoarele din Alexandria merită felicitate pentru efort și pentru victorie, un succes care echivalează cu o clasare în primele trei locuri la finalul acestui an.

Odată cu meciul de sâmbătă seara, alexăndrencele au disputat al treilea joc pe teren propriu cu principalele favorite ale campionatului (medaliatele ediției precedente / Târgoviște, Arad, Alba Iulia), iar un calcul al hârtiei care ar fi păstrat proporțiile bugetelor, ar fi consemnat tot atâtea eșecuri pentru echipa BC/CST Alexandria. Numai că, alexăndrecele s-a descurcat de minune, au câștigat două din cele mai grele jocuri și sunt între protagonistele primei ligi naționale!

 

“Diferența s-a făcut la organizarea jocului, mai bun al nostru, în principal în apărare, mai exact, dar și al fazei de atac, unde cred că ne-am descurcat bine” – Călin Voicu, manager BC-CST Alexandria

“ Nouă ne-a lipsit o jucătoare, însă cred că am luat prea ușor jocul. Alexandria însă a jucat foarte bine, mai ales în defensivă, consider că este o echipă bună, care va arăta multe în acest sezon” – antrenorul secund Universitatea Alba Iulia.

 

– BC-CST Alexandria – Universitatea Alba Iulia 78-67 (19-17, 23-19, 10-19, 26-12); pentru BCT au jucat: R. Coffey (12), S. Arnold (13), M. Stroman (24), A. Șipoș (11), S. Miteva (17), A. Chivu (1), A. Farrel. Pentru Alba Iulia principalele marcatoare au fost A. Uiuiu (15), J. Kuster (13), O. Ahgunbiade (11).

Alte rezultate din etapa a 7-a a LNBF au fost:

SCM CSS Craiova – Universitatea Cluj Napoca 47-89;

Phoenix Galați – Olimpia CSU Brașov 70-66;

ACS Sepsi Sfântu Gheorghe – Universiatea CSM Oradea 95-35;

Nova Vita Târgu Mureș – CS municipal Târgoviste 67-94.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.