Politic

Liviu Dragnea a tăiat panglica noului cămin de bătrâni de la Saelele

În prezența președintelui PSD Liviu Dragnea, a vicepreședintelui Consiliului Județean Dănuț Cristescu și a autorităților locale de la Saelele, un nou cămin de bătrâni a fost inaugurat duminică, 7 august, în localitatea natală a liderului social-democraților. „Centrul social pentru îngrijire bătrâni și persoane cu nevoi speciale”, investiție realizată prin Programul Operațional Regional, a beneficiat de o finanțare nerambursabilă de peste 1,8 milioane de lei și pune la dispoziția bătrânilor din localitate și împrejurimi 24 de locuri de cazare.

„Cred că este, dacă nu greșesc, al cincilea cămin de bătrâni din judeţ, unele sunt susţinute de Consiliul Judeţean, altele de primării, cum este şi cel de la Saele. Sunt necesare. Un cămin de bătrâni este necesar. Sunt deja cereri, a spus primarul, și o să mai vină. Este foarte bine realizat şi este foarte bine gândit. Este gândit de un om gospodar, așa cum este primarul comunei Saele (n.r. Gabriel Cârjan). Este o comună foarte bine îngrijită, este o comună în care se poate vedea tipul de proiect pe care eu l-am promovat la Ministerul Dezvoltării, în acel program de dezvoltare locală, un pachet minim de invesţii care trebuie să existe în fiecare localitate, apă, canalizare, asfaltarea tuturor străzilor din localitate, școală modernizată, dispensar, dacă este nevoie, un cămin de bătrâni, farmacie şi o bază sportivă. Aşa cum aţi văzut, acest cămin de bătrâni are şi o grădină proprie, are şi un solar, o seră – solar se spune pe aici, pe la noi, am înțeles că are de gând să aducă și animale pntru că este foarte bine că l-a realizat și că este funcțional, dar acest cămin trebuie să fie şi susţinut financiar, ca să nu mai aibă nevoie de alte fonduri, iar o cheltuială importantă o reprezintă hrana. Am înţeles, de asemenea, că în condiţiile în care vor fi şi alte cereri, și în şcoala veche se poate amenaja un cămin de bătrâni. Sunt solicitări de aici, din sat, dar și din satele apropiate”, a spus Liviu Dragnea la inaugurarea căminului de la Saelele.

Totodată, Liviu Dragnea a mai ținut să precizeze că nu se așteaptă ca de la Guvernul Cioloș să vină bani pentru astfel de investiții, însă a dat asigurări că, într-o viitoare guvernare PSD, cu siguranță vor fi bani pentru astfel de proiecte.
„De la acest Guvern tehnocrat sigur nu vor veni bani. Când vom prelua noi guvernarea, da, pentru că în guvernarea noastră au mai venit bani pentru astfel de programe”, a mai spus Liviu Dragnea. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. o pune sefa de centru pe mioara c. dupa ce-i da o muie!

  2. DE VIDELE A UITAT ???PROBABIL A AUZIT CA ORASUL E PLIN DE HAITE DE CAINI,SI II E FRICA SA VINA IN ORAS….

  3. Face si la Mândra???

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.