Social

Liviu Vasilică a fost comemorat la Alexandria, la 12 ani de la trecerea în nefiinţă

La împlinirea a 12 ani de la trecerea în eternitate a îndrăgitului interpret de muzică populară Liviu Vasilică, Instituţia Prefectului Teleorman, împreună cu familia celui ce a devenit un simbol al judeţului Teleorman, au organizat o ceremonie de comemorare la statuia acestuia din faţa Palatului Administrativ.
Evenimentul la care, alături de soţia, fiica şi fiul artistului, au luat parte şi prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, subprefectul Alexandru Ceciu, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean dar şi simpli cetăţeni care l-au cunoscut şi l-au apreciat pe Liviu Vasilică, s-a desfăşurat miercuri, 19 octombrie, iar după un moment de reculegere ţinut în amintirea artistului, a urmat slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi. Au fost, de asemenea, depuse coroane şi flori şi au fost aprinse lumânări.
Au dorit să vorbească despre Liviu Vasilică şi despre ce a însemnat el pentru Teleorman şi pentru teleormăneni soţia celebrului interpret de muzică populară, dar şi prefectul judeţului.
„Anul acesta, anul viitor, de acum înainte, aşa cum am mai spus-o, îmi doresc tare mult să fim un gând, o inimă şi-un dor şi să ne amintim, fără să ne mai spună cineva, că pe 19 octombrie, Liviu Vasilică e în eternitate. Şi avem datoria şi obligaţia să-l ţinem în eternitate şi să facem în aşa fel Liviu Vasilică să nu fie niciodată uitat. El este cântec şi pentru că el este cântec, este viu în fiecare zi. Dar pe 19 octombrie este important, aici, sau la mormântul lui, să aprindem lumină. Pe cei care simt nevoia să vorbească astăzi despre Liviu Vasilică, îi rog să o facă, fără nicio reţinere. Nu pot decât să vă mulţumesc, iar eu în fiecare an, ca om, ca cetăţean al acestui judeţ, voi fi aici şi vă aştept să fim împreună!”, a spus Carmen Daniela Dan, de altfel iniţiatorarea evenimentului „Lumină pentru Liviu Vasilică”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.