Eveniment

Liviu Vasilică, comemorat la Alexandria

IMG_5719IMG_5711IMG_5723Monica DUMITRESCU

La împlinirea a 11 ani de la trecerea în nefiinţă a îndrăgitului interpret de muzică populară Liviu Vasilică, Instituţia Prefectului Teleorman, împreună cu familia acestuia, au organizat o ceremonie de comemorare, invitând teleormănenii să-i aducă un omagiu celui care, prin cântecele sale, a devenit un simbol al judeţului.

Evenimentul s-a desfăşurat luni, 19 octombrie, la statuia ridicată în memoria artistului în Alexandria unde au fost depuse coroane de flori, şi a fost deschis de Florin Vasilică, fiul acestuia. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, după care participanţii au ascultat cele mai frumoase cântece în intepretarea marelui artist.

Alături de familia regretatului artist, la ceremonie au participat prefectul judeţului Daniela Carmen Dan, suprefectul Alexandru Ceciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Cornel Bleajă, viceprimarul municipiului Alexandria, Ionuţ Neacşu, primarul oraşului Videle, Nicolae Bădănoiu, reprezentanţi ai instituţiilor judeţene, precum şi simpli cetăţeni care l-au cunoscut şi l-au apreciat pe Liviu Vasică, atât ca artist, cât şi ca medic. Printre participanţi s-au numărat şi membrii ansamblului folcloric “Muguraşi de Teleorman”, coordonat de Livia Vasilică şi Florina Vasilică, fiica şi soţia artistului, care continuă tradiţiile şi promovează tehnicile dansului tradiţional din Teleorman, aşa cum marele folclorist a făcut întreaga sa viaţă. De asemenea, au fost prezenţi şi membrii ansamblului folcloric “Florile Teleormanului” din Conţeşti.

“I-am ascultat piesele, versurile, glasul inconfundabil, l-am admirat pentru felul în care a reuşit să îmbine două mari iubiri: medicina şi muzica populară.

Cred că Liviu Vasilică avea un dar incontestabil de a transmite fiecărui om o părticică din sufletul său mare. Cred că a fost îndrăgostit de locul acesta, de judeţul acesta şi de oamenii lui.

Este momentul să îi oferim un strop de recunoştinţă! Pe 19 octombrie se împlinesc 11 ani de când marele artist se mai regăseşte printre noi doar prin moştenirea pe care ne-a lăsat-o, prin cântecele sale”, a declarat prefectul Daniela Carmen Dan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.