Politic

Liviu Neagu, noul preşedinte al filialei PMP Olt

Începând cu data de 2 august, teleormăneanul Liviu Neagu a fost numit preşedinte al organizaţiei PMP Olt, judeţ în care va şi candida pentru un mandat de deputat, la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Potrivit protocolului semnat la nivel naţional, conducerea organizaţiilor judeţene a fost preluată, după fuziune, de partidul care a obţinut un scor mai bun la alegerile locale, prin urmare preşedinţia organizaţiei PMP Olt a revenit UNPR, partid ce a obţinut 7% la scrutinul de pe 5 iunie.

În actuala legislatură, după fuziune, PMP Olt are, în Parlament, doi deputaţi şi un senator şi, după alegerile parlamentare din toamnă, electoratul din Olt va trimite în Parlament şase deputaţi şi trei senatori, în acest sens PMP fiind cotat cu şanse mari să-şi adjudece unul dintre mandatele de deputat.

Conducerea unei organizaţii judeţene de partid nu este nici pe departe o experienţă nouă pentru Liviu Neagu, care a fost preşedintele organizaţiei judeţene a PP-DD Teleorman, în perioada 2011 – 2015, când Partidul Poporului a fost „înghiţit” de UNPR. Ulterior, în urma fuziunii, Liviu Neagu a fost numit în funcţia de secretar general adjunct al UNPR, la nivel naţional.

În prezent, Liviu Neagu este secretar general adjunct, la nivel naţional, în partidul condus de fostul preşedinte Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte PMP Teleorman, Adrian Florescu a fost numit preşedinte al organizaţiei judeţene, în timp ce Florică Mara şi-a adjudecat funcţia de prim-vicepreşedinte.

Uniunea Naţională pentru Progresul României şi Partidul Mişcarea Populară au fuzionat, oficial, sub votul unanim al celor peste 2.500 de delegaţi care au participat miercuri, 20 iulie, la congresul de la Palatul Parlamentului, în urma căruia partidul “interesului naţional” a dispărut, fiind absorbit de Partidul Mişcarea Populară. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.