Politic

Liviu Neagu, mesaj către ministrul Educației și Cercetării: “Fiți ministru, nu politician!”

Liviu Neagu, secretarul general al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), adresează un mesaj ferm ministrului Educației și Cercetării, în contextul  gestionării situației legate de continuarea anului școlar și desfășurarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

“Marți, 7 aprilie, am urmărit declarațiile de presă de la Ministerul Educației și Cercetării. Patru vorbitori, fără măști de protecție, buluciți la o masă, și un singur microfon, purtat din mănușă în mănușă.  Pentru a asigura egalitatea de gen, două doamne și doi domni. Un domn își atinge fața cu mănușa, celălalt domn își duce degetul la ochi, o doamnă tușește în ceas/brățară, iar cea mai doamnă, doamna ministru, face apel, chiar de Ziua Mondială a Sănătății, la respectarea cu strictețe a ceea ce ne transmit autoritățile, «pentru a ne proteja sănătatea noastră și a celor din jur».

Doamnă ministru, dacă tot insistați pe mesajul «rămâneți în casă!», lăsați-i «acasă» pe ceilalți, redactați comunicate de presă clare și la obiect, pe care să le transmiteți instituțiilor mass-media, și veniți în fața noastră, doar dumneavoastră și/sau purtătorul de cuvânt al ministerului, pentru clarificări.

Fără alte «câteva precizări» sau «anumite chestiuni», total inutile, din partea secretarilor de stat sau altor persoane, fiindcă nu mă interesează ce fac în această perioadă contabilii și secretarele din învățământul preuniversitar, sau alte generalități fără legătură cu momentul.

Fără mulțumiri, felicitări și aprecieri. Păstrați-le pentru final!

Și încă un lucru, doamnă ministru. Nu trecem printr-o «perioadă destul de dificilă», ci suntem într-o situație critică. Destul de dificilă este perioada în care rata de promovare la Bacalaureat este sub 50%, atunci când analfabetismul funcțional este peste 40%, când finanțarea Educației este deficitară, când există profesori care iau note sub 5 la definitivat, dar și profesori care dau note de 10 «pe ochi frumoși»…

Doamnă Monica Anisie, fiți ministru, nu politician! Fiți ministrul Educației, dar și al Cercetării, fiindcă cercetarea științifică şi dezvoltarea tehnologică ne-ar fi ajutat enorm în aceste momente.

EDUCAȚIA trebuie să fie cel mai important pilon pe care să ne reconstruim societatea, ca să putem da o șansă sănătății, economiei, siguranței cetățeanului…, după principiul «omul potrivit la locul potrivit».

Dacă nu o facem noi, o va face SARS-CoV-2”, a scris Liviu Neagu pe pagina sa de Facebook.

One Comment

 1. Scrisoarea deschisă în care o provocaţi pe doamna Monica Anisie este iscusită, dar și delicată.
  Mesajul a avut ecou, şi, iată ce a publicat in monitorul oficial.
  13.04.2020
  “Institutul de Științe ale Educației a dispărut de azi, oficial, după ce în Monitorul Oficial a fost publicat actul care stabilește normele de funcționare ale noului Centru Național de Politici și Evaluare în Educație.
  Dupa 30 de ani de funcționare, singura instituție publică de cercetare din educație, din România, este desființată!
  Motivul acestei mișcări?
  O abordare unitară în derularea activităților, menite să pună în aplicare Programul de guvernare, potrivit notei de fundamentare a actului normativ.”
  Scopul ministrului, îmi aminteste de celebrul răspuns al Olguţei Vasilescu.
  La intrebarea ziariștilor „De unde bani pentru creșterile prevăzute în noua Lege a Salarizării/în noua Lege a Pensiilor?”
  Răspunul standard era: „ Citiți programul de guvernare!”.

  Vă lansez o provocare îndrăzneață!
  Fii şi tu un erou, Liviu Neagu, salvarea aparatului bugetar infestat cu incompetenți marca “Analfabetism funcțional” are nevoie un erou potrivit, cu o bogată experiență în organizare politică.
  Acceptați provocarea?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.