Politic

Liviu Dragnea, un deputat teleormănean

Ioan DUMITRESCU

Născut pe data de 28 octombrie 1962, în satul Pleaşov, deputatul Liviu Nicolae Dragnea este astăzi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după ce a fost şi vicepremier. Acum deputatul face parte din Comisia de administraţie publică şi amenajare a teritoriului, şi face parte din grupul de prietenie cu Parlamente din Regatul Spaniei şi din Republica Federativă a Braziliei.

În Camera Deputaţilor, Liviu Nicolae Dragnea nu se poate spune că ar fi avut o activitate prea prodigioasă; a luat cuvântul doar de 8 ori de la tribuna Parlamentului, a semnat alături de alţi parlamentari pentru 4 iniţiative legislative şi a pus o singură întrebare, fiind însă excedat de atribuţiile din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Liviu Dragnea este căsătorit, are doi copii şi este absolventul Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi. Dragnea a mai absolvit Şcoala Superioară de Administraţie Publică a Ministerului de Interne din Italia, a urmat cursuri de management al administraţiei publice locale la Academia de Studii Economice şi Colegiul Naţional de Apărare. Liviu Dragnea a fost administratorul unor firme private, a fost mai apoi prefect, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Ca activitate politică, Liviu Dragnea a fost, rând pe rând, vicepreşedinte al Partidului Democrat, când era membru al acestei formaţiuni politice, preşedinte executiv al organizaţiei Partidului Social Democrat Teleorman, secretar general al PSD-ului, la nivel naţional.

În cursul activităţii sale, Liviu Nicolae Dragnea a primit mai multe distincţii, printre care cea de „Cetăţean de onoare al Leon County” din Florida, a primit Oscarul de Excelenţă şi „Diploma de excelenţă 2004” de la Federaţia Autorităţilor Locale din România. Tot Liviu Dragnea este cel care a fost iniţiatorul mai multor mari proiecte. Astfel, judeţul Teleorman este primul judeţ din ţară care a desfiinţat instituţiile de tip rezidenţial şi a asigurat condiţii de tip familial pentru copiii instituţionalizaţi. Este iniţiatorul Sistemului integrat de management al deşeurilor, a iniţiat mai multe proiecte de reabilitare şi extindere a sistemelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, a fost iniţiatorul înfiinţării biroului de reprezentare a judeţului Teleorman la Bruxelles.

Acum, în aşteptarea viitoarelor campanii, când se vor face alte promisiuni electorale, Liviu Nicolae Dragnea trece printr-o perioadă de respiro, în ciuda faptului că este anchetat în dosarul referendumului din 2012 de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, de la vremea aceea.

5 Comments

 1. Videanu a fost si el ministru ceva vreme. A adus un plus pt dezvoltarea judetului? Dragnea macar se zbate si incearca sa aduca dezvoltatori intr un judet preponderent agricol. Ce usor aruncati cu pietre! Dar asa suntem noi oamenii: mereu aruncam vina pe alti pt lipsa succesului nostru.

 2. Ce minciuni. Chiar crezi nu va este rusine?

 3. un nemernic fara constiinta…

 4. ,,,,,,,in aceasta perioada de ,,,”respiro” ar fi bine sa faca o
  retrospectiva a celor 25 de ani in care Judetul Teeleorman a
  devenit ,,,,,CEL MAI SARC JUDET DIN ROMANIA,,,,,la care ,avand
  dregatoriile de PREFECT si PRES.CONS.JUD,TELEORMAN ani de zile,
  si daca,fiind in „CARTI” inca,poate sa schimbe ,,,,”MACAZUL” spre
  ,,,,,,BUNASTAREA JUDETULUI si a CONJUDETENILOR LUI,,,,,,care s-au
  saturat de SARACIE,iar cativa sa devina MILIARDARI POLITICI in tot
  acest timp,,,,pacalind electoratul cu MINCIUNI GROSOLANE,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.