Politic

Liviu Dragnea pune condiţii – Prezenţa în Parlament, criteriu pentru stabilirea candidaturilor la alegerile generale

parlament1Cu aproape un an înaintea alegerilor generale din toamna anului 2016, formaţiunile politice au început identificarea candidaţilor cu cele mai mari şanse să se aleagă cu noi mandate de senator ori deputat în urma scrutinului din luna noiembrie a anului viitor. Şi, cum numărul parlamentarilor va fi redus, iar votul va fi pe liste, potrivit Noului Cod Electoral, cursa internă pentru a prinde un loc eligibil se dovedeşte a fi una dură, cu numeroase criterii de îndeplinit. Unul dintre cele mai importante, potrivit preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, va fi prezenţa în Parlament.

Şi, ca un prim pas în a-şi obliga parlamentarii să meargă în Parlament, PSD şi UNPR au implementat, pentru Senat, un sistem intern de verificare a propriilor chiulangii. În acest sens, senatorii din PSD şi UNPR trebuie, începând de marţi 27 octombrie, să semneze în fiecare zi prezenţa într-un tabel al grupului social-democrat care circulă în plenul Senatului.

Potrivit unora dintre social-democraţi, măsura se impune, după ce Coaliţia nu reuşeşte să se mobilizeze în Senat, şi s-ar putea finaliza cu sancţiuni pentru senatorii care lipsesc nemotivat. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.