Politic

Liviu Dragnea nu vede cu ochi buni candidaturile aleşilor locali „certaţi cu legea”

liviu dragneaCu mai puţin de un an înaintea localelor din vara anului viitor, partidele politice au intrat în logica alegerilor. În acest sens, prioritară pentru formaţiunile politice este, se pare, desemnarea candidaţilor cu cele mai mari şanse de câştig.

Problema care se iveşte imediat, în mai toate taberele, este cea a oamenilor politici „certaţi cu legea”, candidaturile acestora fiind, în cele mai multe dintre cazuri, puse sub semnul întrebării.

Problema potenţialilor candidaţi cu probleme în justiţie a fost discutată, în ultima perioadă, în tabăra social-democrată, unul dintre liderii PSD, Codrin Ştefănescu, declarând, în acest sens, că aleşii locali ai PSD care nu au sentinţe definitive ale instanţelor de judecată vor putea candida la alegerile locale din 2016, numai în cazul în care stau bine în sondaje.

Preşedintele interimar PSD Liviu Dragnea nu împărtăşeşte, se pare, opinia colegului său de partid, în acest sens declarându-se sceptic în privinţa unor noi candidaturi ale aleşilor locali cu probleme în justiţie.

„Nu sunt de acord cu ce-a spus Codrin Ştefănescu, societatea evoluează şi părerea oamenilor e mult mai influenţată decât era înainte, nu putem să spunem că cineva acolo are o problema şi e o problemă locală”, a declarat Liviu Dragnea referitor la subiect.

Liviu Dragnea a fost, de altfel, condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumul.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit primul termen de apel pe data de 28 septembrie, iar completul va fi format din cinci magistraţi. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.