Politic

Liviu Dragnea nu va mai candida la preşedinţia UNCJR

Carmen Dumitrescu

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România a fost organizată în acest an la Tulcea, în incinta unuia dintre cele mai spectaculoase rezorturi din ţară, Complex Puflene Resort din Murighiol. În această perioadă, complexul turistic a fost vizitat de nume sonore ale politicii şi administraţiei autohtone, prezenţa lui Victor Ponta pentru a discuta probleme legate de finanţarea unor bugete locale fiind deja de notorietate. Referitor la prezenţele importante din zona Teleormanului, trebuie spus că la evenimentul menţionat au participat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, care este şi preşedintele UNCJR, Liviu Dragnea, şi primarul alexăndrean, Victor Drăguşin, aceştia punând pe masa dezbaterilor probleme legate de funcţionarea optimă a administraţiei publice locale.

În cadrul întâlnirii de la Tulcea, Liviu Dragnea a făcut şi o declaraţie referitoare la intenţiile sale în cadrul UNCJR, el precizând că nu  mai este dispus să-şi depună candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al UNCJR, menţionând că planurile sale de viitor sunt altele în acest moment.

Profitând de faptul că Victor Ponta a luat parte la una dintre şedinţele UNCJR, Liviu Dragnea a adus în atenţia celor prezenţi o chestiune de interes major pentru primarii prezenţi la eveniment, dar şi pentru cei din întreaga ţară. Practic, Dragnea a propus un proiect de lege prin care primarii să nu mai stea “cu mâna întinsă” la Guvern şi prin care finanţarea administraţiei locale să se facă în parametrii optimi de eficienţă: “S-a discutat despre o clarificare a modului în care se finanţează administraţia locală. Practic, proiectul de lege pe care l-am discutat azi şi pe care l-am prezentat premierului şi cu care a fost de acord principial, aduce lumină în finanţarea administraţiei locale în sensul asigurării ei, să nu mai avem niciodată în această tara un primar care să stea cu mana întinsa ba la un Consiliu Judeţean, ba la un ministru şi să nu ştie dacă până la finalul anului are bani să plătească măcar salariile, sau să ilumineze comuna”.

Se pare că tot în cursul acestui final de săptămână s-au purtat şi negocierile între liberali şi social-democraţi în legătură cu depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare de către USL, astfel că în cursul săptămânii viitoare, se vor cunoaşte şi numele potenţialilor parlamentari de Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.