Politic

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, îşi păstrează vechiul birou şi îl transformă în cabinet parlamentar

Carmen Dumitrescu

Încă din timpul campaniei electorale pentru ocuparea funcţiei de parlamentar, Liviu Dragnea declara că nu va părăsi niciodată judeţul care l-a consacat în politică şi, ca drept dovadă, el îşi va păstra fostul birou şi îl va transforma în cabinet parlamentar. Logica unui astfel de demers era aceea că, prin păstrarea biroului pe care toţi teleormănenii îl cunosc, Liviu Dragnea va putea fi găsit de oameni mai uşor, atunci când aceştia vor dori o audienţă. Transformarea fostului birou în cabinet parlamentar a constituit unul din punctele de pe ordinea de zi ale şedinţei consilierilor judeţeni din data de 18 ianuarie. În proiectul respectiv se discută despre necesitatea dării în folosinţă gratuită a unor spaţii din Palatul Administrativ, spaţiile din acest imobil fiind ocupate de instituţii publice şi servicii publice cu personalitate juridică. Se pare că în data de 28 decembrie 2012, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, a solicitat, în calitate de deputat, un spaţiu de lucru în sediul Palatului administrativ, precum şi mobilierul necesar organizării şi funcţionării biroului parlamentar în judeţul Teleorman.

Potrivit prevederilor Legii 96 din 2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, autorităţile publice locale au obligaţia de a sprijini organizarea şi funcţionarea birourilor parlamentare ale deputaţilor şi senatorilor, prin asigurarea de spaţii pentru sedii şi procurarea mobilierului necesar, prin împrumut de folosinţă. În acord cu prevederile legale, solicitarea lui Liviu Dragnea a fost una perfect încadrată în limitele H.G. 706 din 1994 care stipulează că palatele administrative sunt destinate ca sedii ale instituţiilor publice de interes naţional şi judeţean, respectiv şi pentru birouri parlamentare, în limita spaţiului disponibil. În condiţiile acestea, consilierii judeţeni au aprobat, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a unor spaţii din Palatul Administrativ.

Grupul parlamentar al PDL, însă, a reacţionat destul de vehement, prin vocea consilierului Florin Neagu, care a menţionat că i se pare firească solicitarea parlamentarului Liviu Dragnea, dar numai în contextul în care ar fi solicitat un alt birou decât cel pe care l-a ocupat în trecut. Proiectul de hotărâre a trecut, totuşi, cu şase voturi împotrivă şi 2 abţineri, astfel că un spaţiu cu o suprafaţă totală de 77,65 mp din Palatul Administrativ va reveni parlamentarului Liviu Dragnea care îşi va desfăşura acolo activitatea la nivel judeţean. În ceea ce-l priveşte pe viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, acesta va fi nevoit să accepte un alt birou în cadrul Palatului Administrativ. Contractul dintre Liviu Dragnea şi Consiliul Judeţean Teleorman este valabil timp de patru ani, urmând ca la finalul mandatului său, Liviu Dragnea să restituie bunul, în stare corespunzătoare, la termenul stipulat în contract.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.