Politic

Liviu Dragnea contestă noua conducere a PSD și pune problema dizolvării PSD Teleorman

Informația potrivit căreia Liviu Dragnea a depus o solicitare, la Tribunalul București, prin care contestă alegerea noii conduceri a PSD, a stârnit discuții aprinse în spațiul public, atât persoanele vizate direct de acțiunea fostului lider PSD, cât și actori politici care nu sunt implicați în demers întrebându-se care esre sensul unei astfel de cereri.

De asemenea, se discută în spațiul public și faptul că fostul lider PSD cere instanței să se pronunțe și în ceea ce privește dizolvarea PSD Teleorman, problema ridicată de acesta fiind dacă nu cumva trebuie să răspundă și PSD Teleorman, în dosarul în care a fost condamnat, sau răspunde doar el, ca președinte al organizației și al Consiliului Județean Teleorman în acea perioadă.

Cererea a fost depusă de avocata lui Liviu Dragnea, după Congresul PSD, iar contestația sa are la bază faptul că el nu demisionase din funcție în momentul organizării Congresului PSD, astfel că a continuat să fie președintele partidului. Cu toate acestea, Statutul PSD prevede că nu pot fi membri de partid persoane cărora le-au fost interzise, printr-o decizie definitivă, anumite drepturi cetățenești și politice.

De asemenea, se pare că Liviu Dragnea contestă conducerea aleasă Viorica Dăncilă (în funcția de președinte), Eugen Teodorovici (în funcția de președinte executiv) și Mihai Fifor (în funcția de secretar general), motivând că este ilegală și nestaturară întrucât s-a făcut în baza statutului votat în același congres, pe 29 iunie, dar neînscris la Tribunalul Bucuresti.

Printre întrebările care apar într-o asemenea situație sunt de ce ar iniția Liviu Dragnea un asemenea demers tocmai acum, cu câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale, ce anume urmărește Liviu Dragnea prin solicitarea sa și, mai ales, de ce ar cere Liviu Dragnea dizolvarea organizației PSD Teleorman, organizație pe care a păstorit-o ani de zile și unde au rămas încă oamenii săi de încredere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.