Economie

LISTA Teleorman – Alte 30 de proiecte finanțate prin PNRR au fost aprobate. Majoritatea vizează reabilitarea unităților de învățământ sau sanitare

Ministerul Dezvoltării finanțează 1.778 de noi investiții, în 1.135 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Lista proiectelor finanțate, în valoare totală de 6.099.907.775,28 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Ministrul a subliniat: vor fi publicate, în următoarea perioadă, și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 284 de noi proiecte, în valoare totală de 2.606.279.931,45 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 1.494 de noi proiecte, în valoare totală de 3.493.627.843,83 lei, pentru sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificare urbană.

Aceste 1.778 de proiecte li se alătură celor 1.496 aprobate în luna octombrie și celor 86 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 3.360 de proiecte aprobate până în prezent.

La nivelul județului Teleorman, în această rundă, au fost aprobate alte 30 de proiecte depuse pe Componenta C10 – Fondul local, cele mai multe investiții vizând reabilitarea școlilor, grădințelor sau a unităților sanitare din mediul rural. Astfel, primăriile ale căror proiecte au fost aprobate sunt: Balaci, Bragadiru, Brânceni, Bujoru, Călinești, Călmățuiu de Sus, Cosmești, Crevenicu, Didești, Dracea, Drăgănești de Vede, Furculești, Gălăteni, Lisa, Lunca, Moșteni, Poeni, Poroschia, Purani, Rădoiești, Sârbeni, Seaca, Siliștea, Siliștea-Gumești, Ștorobăneasa, Tătărăștii de Jos, Troianul, Vârtoape, Viișoara și Zâmbreasca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.