An de an, rezultatele obținute de elevii teleormăneni la examenele naționale sunt dezamăgitoare și plasează județul în coada clasamentului național, ocazie pentru unii să se indigneze, pentru alții să caute scuze sau vinovați. Tot în fiecare an, se fac evaluări, raportări, analize, se identifică puncte slabe și puncte tari în învățământul teleormănean, care însă nu duc la nicio schimbare și rămân la stadiul de puncte sau acțiuni bifate, care, eventual, zac bine puse într-un sertar pentru a fi reluate anul următor.
După ce, în urma publicării rezultatelor inițiale la Evaluarea Națională, județul Teleorman s-a clasat pe rușinosul ultim loc la nivel național, nici în ceea ce privește examenul de Bacalaureat lucrurile nu stau prea bine. Doar trei județe au obținut rezultate mai slabe decât Teleorman: Călărași, Harghita și Ilfov. Ceea ce este însă foarte grav este faptul că există, încă, licee în județ care nu reușesc să dea nici măcar un elev pe lista celor care promovează așa-numitul examen al maturității. În acest an, potrivit rezultatelor înainte de contestații, două licee se află în această situație: Liceul Teoretic Olteni, unde din 21 de candidați înscriși, niciunul nu a reușit să obțină medie de promovare, iar notele de 1, 2 sau 3 nu sunt deloc puține; cea de-a doua unitate de învățământ cu promovabilitate zero este Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca – din 26 de candidați, 6 au ales să nu se mai prezinte, restul fiind respinși (doar doi elevi au obținut medii peste 5, ceea ce nu le-a asigurat însă și promovarea).
Nici alte două licee tehnologice din Teleorman nu stau prea bine în privința rezultatelor obținute de elevi. Este vorba despre Liceul Tehnologic “General David Praporgescu” Turnu Măgurele, unde din 10 candidați, a promovat unul singur, cu media 6.43, și Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie”, tot din Turnu Măgurele. Doar doi elevi, din 21 înscriși la examen, au reușit, cu medii de puțin peste 6, să ia Bacalaureatul.
A-ți puncta bine domnule Gogu Pintenogu.
Ce mai conteaza ca suntem un judet de analfabeti, important este ca profesorii si-au atins targetul: salarii marite, meditatii bine platite si neimpozitate si vacante cu duiumul (sunt prea stresati in timpul anului cu pregatirea actului didactic).