Economie

LISTA / PNRR Fondul local – 64 de primării din Teleorman au primit aprobare pentru cererile de finanțare. 19 dintre ele au solicitat înființare de stații de reîncărcare vehicule electrice

Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a pus la dispoziția autorităților administrației publice locale o plajă variată de investiții publice finanțate prin PNRR – Componenta C10 Fondul local, din care au posibilitatea de a le prioritiza pe cele mai necesare pentru dezvoltarea comunităților locale. De la achiziția de mijloace de transport nepoluante, la construirea de locuințe eficiente energetic pentru tineri specialiști în sănătate și educație, reabilitarea clădirilor publice, finanțarea documentațiilor de amenajare a teritoriului, până la construirea de piste de biciclete sau stații de încărcare electrice, toate au putut fi accesate prin platforma digitală pusă la dispoziție de către minister, spunea ministrul Cseke Attila.

La nivelul județului Teleorman, au primit aprobare pentru cererile de finanțare depuse 64 de unități administrativ-teritoriale, 19 dintre ele solicitând înființarea de stații de reîncărcare vehicule electrice. Este vorba de primăriile Rădoiești, Lunca, Poeni, Crevenicu, Mavrodin, Cervenia, Răsmirești, Conțești, Botoroaga, Purani, Sârbeni, Tătărăștii de Jos (care a depus cerere pentru două puncte de reîncărcare), Siliștea Gumești, Crângeni, Scurtu Mare, Talpa, Vârtoape, Gălăteni (două puncte) și Călmățuiu de Sus. Valoarea totală, fără TVA, a unui astfel de proiect este de 123.067,50 lei pentru fiecare stație de încărcare.

Alte primării, precum Ștorobăneasa, Ciuperceni, Poeni, Răsmirești, Rădoiești, Botoroaga, Gălăteni, Crângeni, Nenciulești, Mârzănești au primit aprobare pentru sisteme inteligente de management local pentru dezvoltarea de servicii și structure de sprijin specializate pentru administrația publică. De asemenea, va mai fi finanțată “înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din comunele Dracea, Crângu și Putineiu”, pentru care cererea a fost depusă de Primăria Dracea, cu o valoare a proiectului de 4.307.362, 50 lei. Pentru Roșiori de Vede a fost aprobată extinderea sistemului de supraveghere video – Poliția locală, la Nanov va fi achiziționată o dronă pentru inspectarea zonelor sau situațiilor de risc și infrastructura de igienizare inteligentă – pubele inteligente, Turnu Măgurele a primit aprobare pentru realizare pistă de biciclete “Drumul cetății”, iar Zimnicea, Conțești și Piatra au depus cereri pentru construire de locuințe pentru specialiști din sănătate și învățământ.

Al doilea apel de proiecte, care se derulează în prezent, se închide la data de 27 octombrie 2022, ora 23.59, iar în această a doua etapă de atragere de fonduri se redistribuie sumele rămase neutilizate după încheierea primei runde. Apelul este deschis tuturor unităților administrativ-teritoriale, în limita fondurilor alocate pentru fiecare investiție, pe baza principiului “primul venit/primul servit”, ținându-se cont de condițiile de aplicare, respectiv de criteriile de eligibilitate ale solicitanților și de tipuri de lucrări/categorii de cheltuieli eligibile pentru investiții.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.