Economie

Lista firmelor fără obligații fiscale restante, publicată pe portalul ANAF / 9.294 persoane juridice din Teleorman se află pe “lista albă”

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman (AJFP) informează că A.N.A.F. publică pe portalul propriu prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au obligații restante, aferentă trimestrului III al anului curent.

Lista cuprinde la nivelul județului Teleorman un număr de 9.294 de contribuabili persoane juridice care și-au declarat și achitat la scadență obligațiile fiscale de plată și care nu figurează în evidențele fiscale cu obligații bugetare restante.

Lista cuprinde denumirea contribuabilului și codul de identificare fiscală și este ordonată alfabetic.

Totodată, există opțiunea interogării punctuale a informațiilor despre fiecare contribuabil după denumirea acestuia.

Raportat pe fiecare subunitate teritorială din subordinea A.J.F.P. Teleorman situația se prezintă astfel: 63 de contribuabili mijlocii administrați de Biroul de administrare a Contribuabililor Mijlocii din cadrul Activității de Colectare; – 3.851 de contribuabili administrați de Activitatea de colectare persoane juridice și fizice Alexandria; – 1.471 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Turnu Măgurele; – 1.910 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Roșiorii de Vede; – 1.072 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Orășenesc Zimnicea; –    927 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Orănenesc Videle.

Condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ de către contribuabili la întocmirea listei: a) sunt depuse, pe perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, toate declarațiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data întocmirii listei. Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal; b) au achitate la scadență/termenul de plată prevăzut de lege, obligațiile fiscale principale și accesorii, în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei; c) nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.

În categoria contribuabililor care sunt cuprinși în listă fac parte și contribuabilii care se încadrează în situațiile prevăzute la art. 157 alin. (2) și (3) din Codul de procedură fiscală, inclusiv cei care beneficiază de înlesniri la plată acordate potrivit legii, care se află în derulare.

Lista poate fi vizualizată pe www.anaf.ro/ Servicii online/ Lista contribuabililor fără obligații restante, la acest link https://www.anaf.ro/restante/listaalba.xhtml.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.